Kadetom Triglava ni uspela uvrstitev na finalni turnir

KadetiLjubljana, nedelja 8.maj. Kranjčani so v nedeljo igrali na polfinalnem turnirju v Ljubljani in po porazih proti SIP Šempetru in Mislinji končali na četrtem mestu in tolažilni nagradi, turniju za peto mesto v državnem prvenstvu za kadete.

V prvi tekmi so Kranjčani igrali proti starim znancem iz Šempetra in začeli odlično, igrali so praktično brez napak, dobro v bloku in obrambi, uspešno v napadu. Pri vodstvu 13:8 pa je nastopilo obdobje, ko Triglavani niso mogli sprejeti žoge, posledično ni bilo napada in Šempetrani so povedli z 18:13 in uspešno pripeljali niz do konca. V drugem nizu so igralci Šempetra še naprej izvrstno servirali in popolnoma onemogočili kranjske Orliče, ter prepričljivo zmagali tudi v drugem nizu.

Triglav Kranj : SIP Šempeter 0:2 (18-25, 12-25)

Triglav Kranj: Stružnik 5, Žižmund 4, Golob 4, Mohar 1, Vizovišek 1, Pernuš, Omejc, Osojnik, Fajfra, Svetek.

Mislinja : Triglav Kranj 2:0 (25-22, 30-28)

Triglav Kranj: Stružnik 7, Žižmund 13, Golob 6, Mohar 5, Vizovišek 3, Pernuš 1, Omejc, Osojnik, Fajfra, Svetek.

V drugi tekmi so se težave s sprejemom servisa nadaljevale, kljub težavam so se fantje borili do konca in na koncu bili skoraj nagrajeni z  osvojitvijo drugega niza, ki bi Kranjčanom ohranjal upanje za uvrstitev na finalni turnir. Vendar so bili v končnici bolj zbrani gostje iz Mislinje in osvojili drugi niz z  rezultatom 30:28, ter se na koncu turnirja veselili 2.mesta in uvrstitve na finalni turnir.