Kadetska ekipa Astec Triglav dvakrat zmagala

1.ekipaŽirovnica, 19.oktober. Kot zadnja kranjska ekipa je začela tekmovanje prva kadetska ekipa Astec Triglava in na turnirju v Žirovnici zabeležila dve pričakovani zmagi, ki pa so ju dosegli po bistveno težji poti, kot je bilo pričakovano. Naslednji kadetski turnir bo na sporedu 16.11. v domači dvorani ŠD Planina.

 

Salonit Anhovo : Astec Triglav 1:2 (21:25, 25:23, 16:18)

Astec Triglav: Josipovič 3, Ribič 4, Grmek 1, Borič 12, Knific10, Golob 1, Remec 3, Demšar , Stružnik, Čalič, Repič, Jelenc, Žižmund. Trener: Centa

 

V prvi tekme so Kranjčani začeli siloviti in z učinkovitim napadom, ter disciplinirano igro v bloku in obrambi povedli 20:12, potem pa v igri padli in v končnici komaj osvojili prvi niz.

Začetek drugega niza je bil podoben koncu prvega niza, Triglavani so nadaljevali z nedisciplino v igri in se hitro znašli v zaostanku 2:6. Zaostanek je zbudil igralce, ki so dvignili nivo igre in kljub velikemu številu neizsiljenih napak povedli 22:21, kar pa ni bilo dovolj za borbene igralce Salonita, ki so pokazali več želje in zmagali v drugem nizu 28:26.

V odločilnem tretjem nizu so Orli zaigrali bolje, si priigrali majhno prednost, ki so jo zopet v končnici zapravili in pripravili napeto končnico, ki so jo srečno tudi dobili, ter premagali ekipo Salonita.

 

 

Astec Triglav : Žirovnica 2:0 (25:21, 25:22)

Astec Triglav: Josipovič 4, Ribič 4, Grmek, Borič 15, Knific 8, Golob 1, Remec 4, Demšar 2, Stružnik, Čalič, Repič, Jelenc, Žižmund. Trener: Centa

 

V drugi tekmi proti Žirovnici so Triglavani na začetku niza povedli, v drugi polovici niza popolnoma popustili in komaj osvojili prvi niz.

Drugi niz je bila ponovitev prvega, dobra in zbrana igra Kranjčanov do rezultata 18:7, popoln padec koncentracije v igri in osvojitev niza z rezultatom 25:22, ter končno zmago 2:0.