Kdo v play off – gneča v boju za 5. in 6. mesto

V soboto, 16. februarja ob 18. uri, čaka odbojkarje Hiše na kolesih Triglav izjemno zahtevna in pomembna tekma proti Šoštanju Topolšici. Kranjčani so si svoj položaj krepko otežili, saj so namesto željenih točk iz Hoč prinesli ničlo. K sreči so jim šli ostali rezultati tudi na roke, tako da imajo uvrstitev med 6 najboljših ekip še vedno v svojih rokah.

Za dosego tega cilja pa bo potrebno začeti zmagovati, saj si trenutno 3 ekipe – poleg Kranjčanov še Šoštanj Topolšica in Krka – dihajo za ovratnik in vse tri imajo enak cilj, na voljo pa sta le 2 mesti. Šoštanj Topolšica ima trenutno 18 točk in prihaja v soboto v Kranj. Krka kot drugi kandidat, igra doma s Hočami, ki so v vzponu forme, tako da bo tudi v Novem mestu še kako zanimivo. Še do prejšnjega kroga je bila tudi Panvita Pomgrad v igri za končnico, a so s porazom v Črnučah potegnili najslabše karte, tako da bodo sedaj čakali na morebitne napake preostalih 3 tekmecev nekoliko iz ozadja.

Skratka glede na povedano, bo sobotna tekma za obe ekipi zelo pomembna, tako da se lahko nadejamo napetega obračuna, na katerem pa bodo imeli Kranjčani vseeno prednost domače dvorane in svojih navijačev.