Kljub porazu Hiša na kolesih Triglav ostaja na 5. mestu

Zadnja tekma pred novoletnim premorom za Kranjčane ni bila uspešna, saj so na gostovanju v Kamniku izgubili z izidom 0:3 (-19, -24, -15). Tekma bi se lahko razpletala tudi drugače, če bi kranjska ekipa uspela zaključiti drugi niz v svojo korist, potem ko so vodili že 21:15 in na koncu tudi 24:21, pa tudi to ni bilo dovolj za bolj zbrane domačine, ki so se zasluženo veselili zmage z najvišjim izidom.

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Miklošič (Maribor), Valentar (Ravne na Koroškem).

Calcit Volley:  Hribar (L), Bregar 8, Golob (L), Jereb, Ratek 1, Vidmar 9, Babkov, Štalekar 11, Lakner 1, Kotnik 6, Štembergar Zupan 13, Ivković 3. Trener: Aleš Hribar.

Hiša na kolesih: Glamočanin, Tučen 1, Bregant 14, Kos 10, Bošnjak 6, Pernuš, Mali 2, Libnik (L), Jenko 4, Kök  1. Trener: Sašo Rop.

V zadnjih štirih tekmah so Kranjčani trikrat zmagali, med drugim so v osmem krogu doma na kolena spravili Salonit Anhovo, zato so domači odbojkarji z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnika vstopili v nocojšnji lokalni derbi. V njem so bili na robu poraza le v drugem nizu, ko so v končnici zaostajali že za štiri točke (19:23), v preostalih dveh nizih pa njihova zmaga ni bila vprašljiva, kar je dobra popotnica pred torkovo tekmo v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge na Finskem.

Domači odbojkarji, ki so med tednom na domačem igrišču v srednjeevropski ligi brez izgubljenega niza premagali Posojilnico Aich/Dob, so dobro vstopili v derbi s Kranjčani in z zbrano igro ter asom Mihe Bregarja povedli s 17:11. Niz je bil nato odločen z blokom Saše Štalekarja, saj so Kranjčani po njem zaostajali za sedem točk (13:20), z zbrano igro pa so Kamničani po novi točki Bregarja zanesljivo dobili uvodni niz.

Drugi niz so bolje začeli gostje iz Kranja, pri katerih sta bila razpoložena Janko Bregant in Gal Timotej Kos. Prav po novi točki, tokrat z blokom Breganta, so bili varovanci Saše Ropa že na pragu izenačenja v nizih, saj so domačinom pobegnili za pet točk (21:16). Vodili so tudi še s 23:19, v napadu je bil uspešen Kos, končnica pa je minila popolnoma v znamenju domače ekipe, čeprav so Kranjčani prišli do dveh zaključnih žog. Najprej je izid na 24. točki izenačil Bregar, z dvema zaporednima točkama pa je usodo gostov zapečatil Primož Vidmar, ki je v odsotnosti Maxsona Pereire, ki je bil med tednom operiran, kapetan Calcit Volleyja.

Kamničani so tretji niz začeli odločno, predvsem pa z manjšim številom napak, saj so po tretji zaporedni napaki gostov povedli s 5:1. Tudi po njihovem polminutnem odmoru se varovanci Aleša Hribarja niso zaustavili, kajti po asu Andreja Štembergarja Zupana so Kranjčanom pobegnili za sedem točk (11:4), z dvema zaporednima uspešnima napadoma Domna Kotnika pa že za deset (17:7). Zadnjo točko na tekmi je za osmo zmago v letošnjem državnem prvenstvu, s katero so ostali na drugem mestu prvenstvene lestvice, dosegel Vidmar.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »To je bila spet ena naša zdaj že klasična tekma, v kateri smo v drugem nizu nasprotniku dovolili, da se razigra in pride do prednosti, nato pa smo ga lovili, in ga, to pa moram priznati, z odlično igro v najbolj pomembnih trenutkih, na koncu tudi premagali. Sicer pa igra ni bila na najvišji ravni, a še vedno dovolj dobra za zmago, kar je v tem trenutku tudi najbolj pomembno, da bomo lahko mirno odpotovali na Finsko.«