Kranjčani nadaljujejo serijo

ACH - pokalKranj, 5. novembra. Astec Triglav je v gorenjskem obračunu premagal UKO Kropo s 3:0 (17, 21, 19). Hitri zmagi je botrovala dobra igra Kranjčanov, ki niso pustili domačim, da bi se razigrali na začetnem udarcu, hkrati pa so tudi dovolj dobro odmaknili nasprotnike od mreže, da le ti niso mogli uspešneje napadati. Kroparji so sicer igrali z drugim podajalcem Gašperšičem, a to ni bil glavni razlog slabše uspešnosti “kovaških mojstrov”, ampak predvsem čvrsta igra gostujoče ekipe. Kranjčani so bili tokrat uspešnejši od tekmeca tudi v elementih, kjer do sedaj niso ravno blesteli – to je v protinapadih in sprejemu začetnega udarca nasprotnika. Astec Triglav bo naslednjo tekmo odigral šele 30.11.2011, ko jih v Kanalu ob Soči pričakuje tamkajšnji Salonit, saj je prvenstvo prekinjeno zaradi priprav reprezentance na kvalifikacijski turnir za OI v Londonu. Le ta bo potekal od 22. pa do 26. novembra v Osijeku.

Srednja gostinska šola v Radovljici, gledalcev 200, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).

Uko Kropa:
Koselj, Ž. Zupanc 7, Goričnik, Šolar, Hrovat 2, Kristan 4, R. Zupanc 5, Bilandžić 9, Gašperšič, Polančec), Bogožalec 7, Andreič.

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 2, Pokeršnik 10, Hafner, Jan, Rop 10, Bežek, Potočnik, Štemberger-Zupan 15, Perhaj 2, Rezar 8.

STATISTIČNI PODATKI

Gorenjski derbi je zasluženo pripadel Astec Triglavu, ki tako nadaljuje zmagoviti niz, saj je zabeležil še peto zaporedno prvenstveno zmago. Do nje je prišel celo lažje, kot je marsikdo pričakoval, kajti prav v vseh nizih je vodil od začetka do konca. Veliko so mu pri tem pomagali kar domači sami, saj so naredili ogromno napak, poznala se jim je odsotnost podajalca Gašperja Kržišnika.

Gledalci v Radovljici so lahko hitro ugotovili, da Kroparji tokrat niso najbolj razpoloženi. Hitro so se v njihovi igri pojavile napake, kar je Triglavu prineslo začetno vodstvo 5:2. Gosti so igrali zbrano, s čvrstim blokom brez težav so držali začetni kapital. Še več, po drugem tehničnem odmoru so imeli že sedem točk prednosti (19:12), kar je zadostovalo za vodstvo 1:0.

Na uvodu drugega niza so Kroparji s točko Žige Zupanca prišli do prvega vodstva na tekmi (2:1), toda nato so spet nadaljevali z nezbrano igro in gostje so hitro prešli v vodstvo (6:3). Gostitelji se še niso vdali v usodo in z dvema uspešnima blokoma Aljoše Bogožalca izid izenačili na 11. točki, nato pa bili v igri vse do izida 18:19. Toda v končnici so bili gosti spet bolj zanesljivi, tako da so storili še drugi korak h končni zmagi.

Tretjega so Kranjčani predvsem zaradi slabega sprejema tekmecev začeli z vodstvom 7:4, nato pa gostiteljem niti v enem trenutku niso dopustili, da bi se nevarneje približali.

(povzeto po STA)