Kranjčani uspešno startali v novo sezono

Thumbnail PreviewKranj, 3. oktobra. Odbojkarji Astec Triglava so v domači dvorani uspešno prestali krst v novi sezoni in s 3:0 (25, 18, 17) premagali Panvito Galex iz Murske Sobote. Prekmurci so sicer nastopili brez blokerja Flisarja, ki si je poškodoval gleženj na zadnji pripravljalni tekmi in brez sprejemalca Mariča, ki je že dalj časa poškodovan. Tekma naj bi bila sicer derbi tega kroga po napovedih poznavalcev, a je bil izenačena samo v prvem nizu, nato pa so Kranjčani z dobrim servisom vse bolj načenjali sprejemalce nasprotnika in posledično začeli prevladovati tudi v ostalih elementih odbojkarske igre.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Seifried(Maribor), Miklošič (Maribor).

Astec Triglav: Šildenfeld 1, Čulibrk 1, Bilandžić 4, Ambrožič, Antonić 4, Rop 9, Bežek (L), Potočnik 10, Kristan 14, Štembergar Zupan 12, Berčič (L). Trener: dr. Tine Sattler.

Panvita Galex: Ajlec, Zupanc 11, Pavlovič, Mijalković 7 , Kerec, Žitnik 1, Marič, Horvat 15, Topovšek 2, Novak, Tot 1, Hrastovec (L). Trener: Dejan Fujs.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Gostje, ki so prišli v Kranj brez poškodovanega Flisarja – namesto njega je zaigral Sašo Topovšek, so tekmo bolje začeli in po nekaj napakah domače šestorke povedli z 1:4. Galex je tako prvo tekmo začel v zdesetkani postavi, a Kranjčani tega niso znali izkoristiti, saj so z dokaj medlo igro dovolili nasprotniku vodstvo ob prvem tehničnem odmoru s 4:8. Tudi po odmoru se situacija na igrišču ni spremenila, saj so gostje vodstvo po zaslugi uspešnega servisa Mijalkovića povečali na 5:10, kar je bil znak za domačega trenerja, da vzame pol minute predaha. Po odmoru je dvakrat uspešno serviral Bilandžić, Astec Triglav se je približal na 8:10 in time out so vzeli gostje. Domači so z boljšo igro v napadu ujeli priključek pri 10:11. Razigral se je Bojan Kristan, a gostje kljub temu niso dopustili izenačenja vse do izida 15:15. Tudi drugi tehnični timeout so dobili gostje (15:16) po uspešnem napadu Zupanca. Po odmoru so Kranjčani prišli do prvega vodstva po napaki Horvata, ki je bila posledica slabega sprejema gostov. V nadaljevanju smo gledali izenačeno in borbeno igro na obeh straneh. Gostje so preko Horvata, ki je dvakrat lepo napadel,  spet prišli do vodstva 20:21. Domačim se je na servisu ob koncu niza malce zatresla roka, tako da so Sobočani prišli do prve zaključne žoge pri 23:24, ki pa je po zaslugi Kristana niso izkoristili. Še več, Štembergar Zupan je ustavil Zupanca in zaključno žogo priboril domačim. Sledil je drugi timeout Panvite Galexa. Tudi Prekmurci so se prvič ubranili, drugič pa ne, ko je spet v bloku dobro odigral Štembergar Zupan in Astec Triglav je povedel z 1:0.

Picture Preview

Drugi niz se je začel z vodstvom domačih 4:2, ko so nekaj napak napravili gostje. Lepa igra v obrambi domačih se pokazala tudi na rezultatu, saj so vodstvo povišali na 6:3, Štembergar Zupan pa je z asom domače popeljal na prvi tehnični odmor s prednostjo 8:4. Pri 11:6 za domače, ki jim je v teh trenutkih res uspevalo vse, pa so Sobočani vzeli svoj prvi odmor. Z uspešnim blokom Horvata so gostje izid znižali na 12:9 in nato po napaki domačega napada na 14:12. Ofenzivo gostov je zadrževal domači kapetan Sašo Rop, ki je tudi popeljal domače na drugi tehnični odmor z vodstvom 16:13. Isti igralec je z asom prednost še povišal na 17:13. Gostje so se z dobrim blokom spet približali na 18:16, a so Triglavani z dobro obrambo spet naredili preboj in povišali prednost na 20:16, takrat je gostujoči trener Fujs tudi vzel pol minute odmora. Antonić je takoj po odmoru dosegel točko s servisom in Fujs je Tota zamenjal z Ajlecom, ki pa mu je Antonić s še enim asom takoj načel samozavest. Prednost 6 točk je domačim zadoščala za zanesljiv zaključek niza in vodstvo z 2:0.

Panvita Galex je tretji niz začela poletno preko Zupanca na začetnem udarcu, ki je tvegal veliko, ampak Triglavani so takoj prevzeli pobudo in povedli s 4:2 in že takoj je sledil time-out gostujoče klopi. Premor ni kaj prida pomagal, saj so Triglavani takoj prednost še povišali na 6:2. Gostje so odgovorili s hitrim napadom prek sredine in izid znižali na 2 točki zaostanka. Marljivi Miha Bežek, ki se je dobro znašel v vlogi libera in neustavljivi Marko Potočnik pa sta poskrbela za prednost 8:5 ob prvem tehničnem odmoru. Po odmoru so Kranjčani še naprej igrali v istem ritmu, gostje pa se nikakor niso mogli več zbrati in pri izidu 13:8 so vzeli še drugi odmor. Tudi ta odmor ni pomagal pri zbranosti sprejemalcev iz Murske Sobote, saj so na drugem tehničnem odmoru že zaostajali 16:9. Kristan je dvakrat sam zaustavil Horvata, v tretje je bil Horvat uspešen in izid na semaforju je bil po lepem napadu Potočnika 18:10. Prekmurci so se po nekaj domačih napakah približali na 6 točk zaostanka, a je Štembergar Zupan hitro pokazal, kam bodo odšle prve točke v novem prvenstvu.