Kranjčani z zmago tudi iz Novega mesta

Picture PreviewKranj, 19. februarja. V 4. krogu 1. DOL Radenska Classic v zeleni skupini je domača Krka izgubila proti Astec Triglavu z 2:3 (-17, 24, -23, 20, -5). Kranjčani so zmagali težje kot je bilo to morda pričakovati po točkovni beri ali položaju na lestvici obeh ekip. Kljub temu sta dve točki odšli v Kranj zasluženo, saj so v petem nizu Kranjčani “povozili” Dolenjce in niso nasedli provokacijam domače klopi, domačina tekme in igralcev domače ekipe. Novomeščani očitno skušajo v krčevitem boju za obstanek v ligi uporabiti vse mogoče načine, da vplivajo na sodnike, nasprotnike in še koga. Skratka dejstvovanje, ki ne sodi na športna prizorišča, še manj pa to pozitivno vpliva na osebnostni razvoj mladih, talentiranih odbojkarjev, ki jih je v vrsti Krke kar nekaj. 

Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Mačus (Nova Gorica, Lihtenekar (Topolšica). 

Krka:
L. Brulec 23, Kosmina 3, Mikša 6, Kastrevec, Čuk, Vesel, Bregar 5, Lejo 11, Longar, J. Brulec 6, Halas, Turk 6. 

Astec Triglav:
Šildenfeld, Čulibrk 2, Bilandžić 15, Ambrožič, Antonić 4, Rop 10, Bežek, Potočnik 8, Kristan 19, Štembergar 18, Berčič.

STATISTIČNI PODATKI

Priznani hrvaški strokovnjak Vladimir Janković, ki je pred dnevi spet prevzel Krko, je očitno prebrodil Novomeščane. Ti so v tekmi proti Kranjčanom pokazali dobro igro, ki pa je bila dovolj le za točko. Kranjčani, v nadaljevanju prvenstvu so prvič ostali brez polnega izkupička, so bili vendarle toliko boljši, kot kaže končni izid.

Picture PreviewKranjčani so zanesljivo dobili prvi in odločilni niz, medtem ko so se v sredini pošteno s Krkaši mučili. Drugega so izgubili, čeprav so ob koncu ulovili domače, ki so že vodili z 10:3. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:13, na 24. točki sta bili ekipi že izenačeni, nato pa sta za izenačenje na 1:1 poskrbela Jan Brulec in Miha Bregar.

V tretjem nizu je bil izid kar 14-krat izenačen, nazadnje pri izidu 19:19. V končnici pa so gostje povedli s predvsem po zaslugi Saša Ropa povedli 23:21 in izkazalo se je, da je bilo to dovolj. Domači se po zaostanku z 1:2 niso predali. Še naprej so držali korak s tekmeci, po desetih izenačenjih pa so prišli v vodstvo s 14:12, prednosti pa niso več izpustili iz rok. Odločal je “tie break”, kjer pa je domačim zmanjkalo moči, kar so gostje znali izkoristiti in brez velike negotovosti osvojiti niz ter s tem dve točki.

(povzeto po STA)