Kranjčani po decembru 2017 spet na zaključnem turnirju Pokala Slovenije

Hiša na kolesih Triglav je bil tudi v drugi tekmi 1/4 finala Pokala Slovenije boljši od Panvite Pomgrada. Kranjčani so slavili s 3:1 (19, -21, 19, 24) in bodo tako po letu 2017, ko je bil konec decembra finalni turnir v Hočah, ponovno nastopili med najboljšimi.

Kranjska  ekipa je v prvem nizu začela zelo dobro. Zelo motivirani Kranjčani gostom niso pustili do sape, pobirali žoge v obrambi, rešetali nasprotnika v protinapadih in pustili goste na 19. točki. V drugem nizu je bilo do 19. točke izenačeno, nato pa so Prekmurci izkoristili padec koncentracije v domači ekipi in poravnali izid v nizih na 1:1. Tretji niz je bil ponovitev prvega, saj se je domača posadka spet zbrala, zaigrala motivirano in z malo napakami. V bloku je kraljeval Jure Jenko, ki je do konca tekme zbral 9 točk z blokom. Gostje niso uspeli držati tempa Kranjčanov, ki so povedli z 2:1 in se s tem že uvrstili na finalni turnir. V četrtem nizu so priložnost dobili rezervisti na obeh straneh, a tudi ta niz so s 26:24 dobili Kranjčani.

Tekmo pred 100 gledalci v ŠD Planina sta sodila Franci Kramar in Mihajlo Milojevič.

Po tridelni murskosoboški sagi čaka zdaj Kranjčane v Športni dvorani Planina zelo pomembna tekma s Hočami in sicer bo dvoboj 10. kroga v sobot0, 30.11.2019, ob 18. uri.