Kranjčani po drami le z eno točko iz Novega mesta

krka 20131023 1224789806Kranj, 8. februarja. V Novem mestu so Kranjčani doživeli še 15. poraz v prvenstvu. Tokrat je imela bolj srečno roko domača Krka, ki je po petih nizih slavila in si povečala možnosti za obstanek v ligi, Kranjčanom pa z osvojeno točko preostaja razmišljanje o izgubljeni priložnosti. Triglavani so tekmo katastrofalno slabo začeli, podobno kot pred tednom dni proti Šoštanju. Sledilo je sicer boljše nadaljevanje, v zadnjem petem nizu pa so zapravili prednost 3 točk (6:9) in zmage so se veselili domači, ki so po pravi srhljivki dobili zadnji niz z 18:16. Poraz z 2:3 (-13, -24, 19, 23, -16) daje Kranjčanom sicer še upanje za nadaljevanje, a kaj prida izgubljenih točk si ne bodo smeli več privoščiti, še posebej ne na domačem igrišču.

 

ŠD Marof, gledalcev 100, sodnika: L. Globačnik, J. Globačnik (oba Topolšica).
Krka: Brulec 24, Ožbalt, Erpič 6, Kosmina 7, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Kos 9, Pucelj 6, Longar, Žlajpah 11, Turk 8.
Astec Triglav: Lužovec 1, Hafner, Bilandžić 5, Mrak, Vene, Močnik 7, Rop 16, Bežek, Kržišnik 4, Hafner 14, Kök 8, Rezar 15.

STATISTIČNI PODATKI

Povzeto po STA:

Novomeški odbojkarji so v tretji tekmi zelene skupine po zmagi in porazu drugič slavili, za uspeh pa so morali odigrati pet nizov. Prva so dobili, nato je dva dobil Astec, v odločilnem pa so bili boljši krkaši. Ti so zadržali drugo mesto, Astec pa še naprej ostaja na dnu lestvice.
Krkaši so tekmo začeli odločno ter si priigrali lepo točkovno prednost (14:7), ki je bila do konca dovolj visoka. Kranjčani so v uvodnem nizu napravili vse preveč napak, s čimer so Novomeščanom dopustili, da po 18 minutah osvojijo prvi niz. Napak na obeh straneh je bilo kar nekaj tudi v nadaljevanju. Nobena ekipa si ni priigrala več kot dveh točk prednosti, po izenačenju na 11:11 pa je Krka znova pobegnila. Prišla je do prednosti štirih točk (16:12), kar je Astec izničil v zaključku (23:23). Po vnovičnem izenačenju na 24. točki so dve točki osvojili domači in povedli z 2:0 v nizih.
Potem pa so Kranjčani tekmo obrnili na glavo. V tretjem nizu je Krka držala korak s tekmeci do 8:10, Gorenjci pa so nato nadigrali domačine, ki so se sicer v zaključku nekoliko približali, in znižali na 1:2. V četrtem nizu so gosti vodili vse od začetka, Krka se je približala pri 14:16 in 22:24, toda igralci Asteca so izenačili na 2:2 ter izsilili peti niz.
Napeto in izenačeno je bilo tudi v tem, saj si nobeno moštvo ni priigralo večje prednosti. Dolenjci so vseskozi vodili in na koncu tudi zabeležili zmago (opomba: morda na kakšni drugi tekmi, tukaj je bilo ob menjavi strani 6:8, kasneje 6:9, 8:10 …).