Kranjčani še enkrat premagali Hoče

Odbojkarji Triglava iz Kranja so v tekmi 17. kroga 1. DOL za moške z rezultatom 3 : 0 (11 , 26, 21) premagali OK Hoče. Gostje niso začeli tekme v najboljši postavi, ker so očitno hranili moči za Prešernov dan v Hočah, tako da so jih Kranjčani v prvem nizu povsem deklasirali. Nato pa je tudi domači trener naredil nekaj menjav, odpočil ključne igralce in nadaljevanje je bilo bolj enakovredno. Triglav je dosegel svojo 13. zmago in bo začel modro skupino s 3 točkami s 3. mesta.

Športna dvorana Planina Kranj, 4. februar 2017, gledalcev 200, sodnika Zajec in Milojevič (oba Ljubljana).

Triglav Kranj: Toman (L) , Lužovec 2, Tučen 5, Bregant 8, Planinc 6, Beravs, Bežek 1, Mali 7, Jenko 5, Kök M. 8, Kök A. 4, Rezar 8. Trener: Sašo Rop.

Hoče: Crnjanski, Orthaber (L), Cafuta, Šijanec 9, M. Planinšič 12, Špindler 9, Franc 5, Vovk 1, Radović, Berglez 1, U. Planinšič , Zidar 1. Trener: Aleš Andlovič

Triglav in Hoče bosta v dobrih dveh tednih verjetno odigrala kar 4 tekme, saj sta se nasprotnika že srečala enkrat v prvi tekmo ¼ finala Pokala Slovenije, prav tako pa je žreb določil, da bodo Hoče najbrž gostovale v Kranju tudi v prvem krogu modre skupine 18. februarja. Gostujoči trener Aleš Andlovič je na klopi pustil svoje udarne adute, ker jih je očitno želel spočiti pred povratno tekmo Pokala Slovenije. Kranjčani takih namenov niso imeli in so začeli z udarno šestorko, povedli s 5:1 in tudi time-out gostov jih ni ustavil, Na servis Mateja Köka so dodali še 3 točke do prvega tehničnega odmora. Tudi po odmoru je prednost Triglava samo rasla in pri 12:1 je Andlovič še enkrat poklical svoje fante na odmor. Gostje so nato vendarle začeli dosegati točke, a prednost je kljub temu še narasla na 16:4. Kranjčani so bolje servirali, niso delali napak, pa tudi v napadu so bili neprimerno bolj učinkoviti (88% proti 17% gostov). Rok Rezar je z dvema zaporednima točkama neposredno iz servisa povišal na 20:6. Gostujoči odbojkarji so kljub visokemu vodstvu igrali borbeno in si zasluženo priborili nekaj zaporednih točk, tako da so jih skupaj zbrali 11 v prvem nizu.

V začetku drugega niza je tempo Kranjčanov nekoliko popustil, čeprav so kljub temu prišli do prednosti 3 točk. Gostje so z bolje sprejemali in prek Roka Špindlerja držali zaostanek 2 do 3 točk. Na drugem tehničnem odmoru so gostje zaostajali 6:8, a takoj nato so Kranjčani z blokom in asom Aleša Köka nekoliko pobegnili in gostje so vzeli še en odmor. Po odmoru je tudi Sašo Rop iz igre vzel Mateja Köka, zamenjal ga je Miha Mali. Pri Hočah se je razigral Planinšič, ki je dosegel nekaj zaporednih točk. Po bloku Janku Bregantu so Hočani uspeli izenačiti izid. Miha Mali je z napadom v vodstvo na drugem tehničnem odmoru popeljal spet ekipo Triglava. Po asu Aleša Köka so domači prišli spet do udobnejše prednosti treh točk, Janka Breganta pa je zamenjal Žiga Lužovec. Žiga je sicer z napako omogočil gostom izenačenje na 20. točki, a so Kranjčani nato dobro odigrali prek Planinca, gostje pa naredili še eno napako v napadu, tako da je Andlovič vzel time-out pri 22:20 za Kranjčane. Gostje so izid še enkrat izenačili na 23:23, tokrat je time-out vzel Sašo Rop. Kranjčani so z blokom zaključili drugi niz in povedli z 2:0.

V tretjem nizu so do izida 11:11 vseskozi vodili gostje, Kranjčani pa so zaostajali za točo ali dve. Z izjemnim pipe-om Mihe Malija pa so Triglavani prvič povedli v nizu, ko pa je odlično odigral v napadu še Jure Jenko za vodstvo s 14:12, je Andlovič zahteval time-out. Prekinitev ni prinesla spremembe, Miha Mali se je še dvakrat izkazal v napadu, Jure Jenko pa z blokom postavil izid 18:13, kar je bila za goste neulovljiva prednost.

ekipa Z P T
 1 ACH Volley 17 1 49
 2 Calcit Volleyball 15 3 42
 3 Triglav Kranj 13 5 38
 4 Hoče 10 7 28
 5 Maribor 9 8 25
 6 Krka 8 9 23
 7 Salonit Anhovo 7 10 22
 8 Panvita Pomgrad 5 12 17
 9 SIP Šempeter 3 15 11
 10 FužinarSijMetalRavne 1 16 4