Kranjčani slavili tudi v Mariboru

panvita 20151004 1146233846Maribor, 9. oktobra. Kranjčani so novo državno prvenstvo odlično začeli, saj so tudi v 2. krogu dosegli zmago. Od ekipe Maribora so bili boljši s 3:1 (20, 22, -22, 19). Tekma se je odigrala v dvorani Tabor. Po vodstvu z 2:0 v nizih so Trigavani nekoliko padli v tretjem nizu, dovolili Mariborčanom da so predvsem v drugi polovici niza pobegnili za 7 točk prednosti, na koncu še zapretili s 23:20, a je v tem lovu zmanjkalo moči za kaj več. To je pa pomagalo za nadaljevanje, saj so v 4. nizu Kranjčani spet pritisnili na plin, vseskozi vodili z udobno prednostjo 4 do 6 točk in niz varno pripeljali do konca. Najboljša po točkah sta bila pri domači ekip Tomaž Horvat, pri zmagovalcih pa kapetan Janko Bregant. Izkazala pa sta se tudi Matej KöK (18 točk), ki se počasi spet navaja na slovensko podnebje, potem ko se je vrnil iz svetovnega prvenstva v Mehiki in Žiga Lužovec z 11 točkami, dobrim sprejemom in nekaj bloki najboljšemu posamezniku domačinov Tomažu Horvatu.

Športna dvorana Tabor Maribor, gledalcev 180, sodnika Skudnik(Mežica) in Valentar(Prevalje).

Maribor: T. Horvat 21, Slaček, Mlakar 5, Abraham, Vrabl(L), Zidar 1, Košenina 9, Kasnik 2, Šoštarič, Uremovič 9, G. Horvat, Vritič, Plesec 10.

Triglav Kranj: Borič, Lužovec 11, Hafner 3, A. KöK, Maček, Bregant 20, Pleša, Jovanov 2, Bežek (L), Kos, Mali, Uršič 7, Matej KöK 18, Rezar 9. 

V uvodnem nizu so imeli gostje rahlo pobudo na igrišču, v polju so igrali bolj zanesljivo od gostiteljev in tudi v bloku so bili uspešnejši. Sredi niza so si priigrali tri točke prednosti (16:13) in tudi v nadaljevanju niso popuščali. Prednosti treh točk niso izpustili iz rok, v končnici pa so jo povišali na pet točk in osvojili niz.

V nadaljevanju so mariborski odbojkarji strnili svoje vrste, zaigrali bolj zbrano in odločno. Razigral se je izkušeni Tomaž Horvat, ki je odlično izvedel nekaj začetnih udarcev in bil najbolj zaslužen za vodstvo Mariborčanov z 8:6. Toda to ni zmedlo gorenjskih odbojkarjev, ki so po nekaj uspešnih napadih in po dveh blok točkah z delnim izidom 5:0 povedli z 11:8. A je sledil novi zasuk, ki je prinesel vodstvo domači ekipi s 16:15, ki pa ni vzdržalo dalj časa, saj sta Janko Bregant in Matej Kök poskrbela za novo vodstvo Triglava (18:16). Spet se je obetala zanimiva končnica; bolj zbrani in natančni v napadalnih akcijah so bili gostujoči odbojkarji, ki so niz končali s tremi točkami prednosti.

Slab sprejem mariborskih odbojkarjev v tretjem nizu je botroval vodstvu Kranjčanov s 5:2. Da niso pobegnili, je kriv Horvat, ki je dosegel nekaj zaporednih točk in pri 8:8 je bila prednost Gorenjcev izničena. V nadaljevanju je nekaj točk dosegel še Vasja Plesec in Maribor je ob drugem tehničnem odmoru vodil za tri točke. Kot da je vodstvo domače spodbudilo k še boljši igri, zaigrali so še bolj zanesljivo, povedli s 23:17, a se gostje niso predali. V ključnih trenutkih so se približali na dve točki (23:21), preobrat pa jim ni uspel.

Po odličnih začetnih udarcih Alana Košenine so Štajerci v četrtem nizu povedli s 5:2, nato pa si privoščili nekaj napak in do prvega tehničnega odmora osvojili le eno točko. Tudi v nadaljevanju so veliko grešili, kar so triglavani s pridom izrabili, povedli 10:6 in 14:7. Domačini so poskušali vse, da bi ujeli visoko prednost gostov, a jim to ni uspelo.

“Začetni udarci in protinapadi so bili tokrat naša hiba. V igri je bilo veliko nihanj, žal pa nimamo dovolj kakovostnih igralcev, da bi lahko posegli po menjavah. Triglav je zmagal zasluženo,” je pojasnil trener Maribora Grega Horvat. “Tokrat smo bili uspešni v bloku, na trenutke smo tudi dobro izvajali začetne udarce, v napadu pa nam je prav tako dobro šlo od rok. V tretjem nizu smo si privoščili preveč napak, a ne gre prezreti, da smo mlada ekipa, da se padci dogajajo,” je povedal trener Triglava Sašo Rop.