Kranjčanom kljub preobratu le točka iz Šoštanja

salonit anhovo 3 20141026 1487566820Kranj, 31. oktobra. V 9.krogu so v Šoštanju domači odbojkarji premagali Astec Triglav s 3:2(24, 20, -20, -20, 7). Kranjčani so tudi tokrat iz zaostanka dveh nizov prišli do izenačenja, v petem nizu pa jim je zmanjkalo zbranosti in so se na koncu morali zadovoljiti z eno točko.

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 100, sodnika: Miklošič (Maribor), Tomec (Novo mesto).
Šoštanj Topolšica: Mulec, Vrhunc, POrt 4, Prikeržnik 14, Boženk 18, Rojnik 24, Pavič, Menih, Koželnik, Uršič 4, Vovk 15.

Astec Triglav: Lužovec 1, Hafner 2, A. Kök 3, Bregant 29, Vene, Lakner 6, Bežek, Kos, Mali 4, M. Kök 25, Rezar 9.

Derbi sredine prvenstvene razpredelnice je poskrbel za izenačeno in negotovo tekmo, gostujoča ekipa iz Kranja je na take obračune že navajena. Odločilni, peti niz je odigrala že četrtič v sezoni, iz prejšnjih treh maratonskih tekem je izstopila kot zmagovalec, tokrat pa je morala podpisati kapitulacijo. Preobrata, ki je bila značilnost Kranjčanov v nekaterih prejšnjih tekmah, tokrat varovanci Saše Ropa niso izvedli do konca, domači, ki so sicer že vodili z 2:0 v nizih, so bili predvsem v “tie breaku” precej boljši tekmeci.Že sama statistika tekme kaže, da sta bili ekipi enakovredni, če je treba kje iskati razlog, zakaj sta dve točki ostali doma, pa je to pri sprejemu. Šoštanjski je bil nekoliko bolj zanesljiv, predvsem to velja za odločilni niz. V njem so bili gostitelji maksimalno zbrani, sprejemalca Tadej Boženk in Jakob Rojnik sta odlično opravljala delo. Tako pri sprejemu kot v napadu. Če je bil Rojnik opažen v prvem delu tekme, pa je bil v drugem razpoložen Boženk, skupaj pa sta ob zelo razpoloženem blokerju Jaki Vovku, ki je med drugim dosegel tudi tri ase, poskrbela, da so domači navijači dvorano zapuščali zadovoljni.
Potem ko so gostitelji dobili dramatičen prvi niz in predvsem zaradi neizsiljenih napak tudi drugega, je bilo videti, da ne bodo imeli večjih težav. A v tretjem nizu so se gosti zbrali, zmanjšali število napak, kar jim je prineslo tudi rezultat. Janko Bregant je že od začetka tekme pridno zbiral točke, bil pa je tudi najzaslužnejši, da so se Gorenjci dvignili in začeli tlakovati pot k preobratu. Dokaj gladko so dobili tretji niz, dobro pa začeli tudi četrtega.
Bregantov as je v njem poskrbel za vodstvo 6:3, a domači si petega niza niso želeli, vsaj tako je bilo sklepati, ko je Boženk ob prvem tehničnem odmoru niza ekipo popeljal vodstvo, Rojnika pa jih je popeljal do vodstva z 10:8. Prednost dveh točk so zadržali do drugega tehničnega odmora, vodili tudi z 18:17, a blok Roka Rezarja je tehtnico obrnil na stan Asteca. Rezar je s točko tudi končal niz, vmes pa je za zanesljivo prednost gostov poskrbel Bregant.
Tako je moral o zmagovalcu odločati skrajšani niz, v katerem pa prave razburljivosti ni bilo. As Vovka je domače povedel v vodstvo s 6:3, ko je Urh Port z blokom poskrbel, da je na semaforju kazalo 13:6, pa je bilo jasno, da bodo dve točki osvojili Šoštanjčani.