Astec Triglav spet pred Salonitom

Picture PreviewNovo mesto, 3. decembra. V tekmi 10. kroga 1.DOL Radenska Classic med ekipama Krke in Astec Triglava so se zmage s 3:0 (21, 23, 23) veselili gostujoči odbojkarji iz Kranja. S to zmago so se spet prebili na 3. mesto prvenstvene lestvice in prehiteli kanalski Salonit. Triglavani so vseskozi držali niti igre v svojih rokah in se tako oddolžili Dolenjcem za poraz na domačem igrišču v uvodni tekmi tega prvenstva. Kranjčanom bo zdaj zelo prav prišlo nekaj dni premora do naslednje tekme v sredo, 7.12.2011, proti Mariboru, ki bo ob 19. uri v ŠD Planina.

Dvorana Marof, gledalcev 300, sodnika: Blatnik (Brezovica), Jovanovič (Komenda).

Krka: L. Brulec 10, Ožbolt, Erpič 3, Kosmina 1, Mikša 10, Kastrevec, Čuk, Vesel, Longar, J. Brulec 1, Šmalc, Žlajpah 9, Turk 7.

Astec Triglac: Lužovec, Šmitran 9, Pokeršnik 12, Hafner, Jan, Rop 10, Bežek, Potočnik 2, Štembergar Zupan 11, Perhaj 2, Rezar 7.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Asteca so odigrali še tretjo tekmo v štirih dneh, njihova utrujenost pa se jim, vsaj kar se tiče rezultata, ni poznala. Njihovi dobri servisi in napad so zadostovali, da so s 3:0 premagali Krko, a rezultat ni povsem realen pokazatelj, kaj se je na igrišču dogajalo. Novomeščani so se dobro upirali, čeprav niso bili niti v enem nizu blizu zmagi.

Domači so tekmo dobro začeli, vodili so s 5:3, a gostje so z zanesljivo igro na mreži in s servisi Roka Rezarja ter Daniela Pokeršnika izid spreobrnili v svojo korist (12:9). Dolenjci so še znižali na 15:16, nato pa so varovanci Tineta Sattlerja dodali plin ter prišli do vodstva.

Tudi v drugem nizu je začetek pripadel domačim. Vodili so z 12:5, toda s sedmimi zaporednimi točkami so gosti vzpostavili ravnotežje. Niz je bil izenačen vse do konca, Kranjčani pa so izkoristili drugo zaključno žogo. Za razliko od drugega so v tretjem nizu dolgo časa vodili Gorenjci, še pred končnico je bil izid 16:21. Gostujoči trener je nato priložnost za igro ponudil nekaterim mlajšim odbojkarjem, kar so domači izkoristili. Približali so se na dve točki zaostanka, toda preobrata vendarle ni bilo.