Maksimalni izkupiček v Slovenski Bistrici

Picture PreviewKranj, 5. marca. V 6. krogu v zeleni skupini 1.DOL Radenska Classic je Astec Triglav premagal Murexin v Slovenski Bistrici s 3:1 (11, -23, 20, 22). Kranjčani so s čvrsto in zanesljivo igro zmagali proti nasprotniku, ki jim je v letošnji sezoni v vseh treh tekmah povzročal nemalo preglavic. Tokrat pa je bilo precej drugače. Z dobrim izvajanjem začetnih udarcev in nepopustljivo igro v obrambi so uspeli nadigrati tekmeca tudi v njegovi dvorani. Zdaj čaka Triglavane derbi zelene skupine proti Gokop Framu, ki razen proti Kranjčanom še ni izgubil tekme v zeleni skupini. Tekma s Framom bo v sredo, 9. marca, ob 19. uri v Športni dvorani Planina.

Športna dvorana Slovenska Bistrica, gledalcev 50, sodnika: Miklošič (Maribor) in Valentar (Prevalje). 

Murexin:
Babič (L), Akrap 10, Dobošič 1, Gomivnik 14, Lamut, Frešer 3, Simončič 8, Cizerl, Valentan 5, Štern, Kos 5, Kavnik 6. 

Astec Triglav:
Šildenfeld 9, Čulibrk 3, Bilandžič 16, Ambrožič, Antonič 1, Rop 12, Bežek(L), Potočnik 6, Kristan 8, Štembergar Zupan 19, Berčič(L), Satler.

STATISTIČNI PODATKI

Uvodni niz do rezultata 9:9 ni napovedoval, da se bo končal s polomijo bistriške vrste. Gostje so v nadaljevanju začeli odlično izvajati začetne udarce, gostitelji pa so slabo sprejemali in kot bi mignil, je bilo 11:25.

V drugem nizu je domača vrsta popravila igro in se enakovredno merila z gostujočo. Igra je bila izenačena do rezultata 23:23, ko je ekipa Murexina osvojila dve točki zapored in izenačila rezultat v nizih.

Tudi tretji niz je prav tako mineval v izenačeni igri, le s to razliko, da je bila v končnici bolj zbrana in zanesljiva kranjska ekipa, ki je dosegla odločilne točke in povedla v nizih z 2:1. 

Gostje so tudi v uvodnih minutah četrtega niza prikazali všečno igro in ves čas vodili ter nizali točke v serijah. Najvišjo prednost so si priigrali pri vodstvu 18:9. Gostitelji se niso predali, z borbeno in zanesljivo igro so se gostom približali na dve točki (19:21), preobrat pa jim ni uspel.

(povzeto po STA)