MALA ODBOJKA: mali orli v Žužemberku osvojili končno 6.mesto v državi

mlajsiDecki

Kranj, 12.5.1979. Na zadnjem turnirju v letošnji tekmovalni sezoni so mali odbojkarji Astec Triglava nastopali na turnirju končnih razvrstitev od 5-8.mesta. Po porazu proti Calcit Volleyballom I iz Kamnika, ki je osvojil končno 5.mesto in zmagama nad GO Volleyem iz Nove Gorice in Žužemberkom, so osvojili drugo mesto na turnirju in s tem odlično končno 6.mesto v državnem prvenstvu malih odbojkarjev.

CALCIT VOLLEYBALL I : ASTEC TRIGLAV   2:0   (25:17, 25:23)

Z ekipo Calcit Volleyball se Kranjčani še niso srečali, tako da niso vedeli, kaj pričakovati. Že uvodne minute so pokazale da so kvalitetna ekipa. Do rezultata 4:4 sta bili ekipi poravnani, nato so se Kamničani odlepili (10:6, 15:7, 19:12) in točkovna prednost je bila prevelika, da bi jo Triglavani izničili, tako da so osvojili prvi niz s 25:17. V drugem nizu je prva ekipa Triglava pokazala zobe. Čeprav je ekipa iz Kamnika držala  prednost dveh oz. treh točk skozi celoten niz, se Kranjčani niso predali in so »grizli parket« in ujeli Kamničane pri 24:23. Imeli so potezo za izenačenje na 24:24, vendar je z malo smole napaka odločila točko za Calcit in tako so osvojili tudi drugi niz (25:23).

 

ASTEC TRIGLAV : GO VOLLEY   2:1   (10:25, 25:13, 25:16)

V tekmi poražencev je Astec Triglav prepričljivo odpravil vrstnike s Primorske z 2:1 v nizih. V prvem nizu je prva ekipa GO Volleya premagala Kranjčane, v drugem pa je bilo obratno. V tretjem nizu prva ekipa GO Volleya ni  predstavljala večje ovire. Ekipi sta bili do enajste točke poravnani, nato pa so pobudo prevzeli Gorenjci in na koncu zasluženo slavili. Ekipa GO Volley je z dvema porazoma osvojila 4.mesto na turnirju in skupno 8. V državnem prvenstvu.

 

ŽUŽEMBERK : ASTEC TRIGLAV 1:2   (25:16, 20:25, 22:25)

V zadnji tekmi, ki je odločala o 2-3.mestu na turnirju oz. končnim 6-7.mestom v državnem prvenstvu, so Kranjčani pomerili moči z domačini. V prejšnjih srečanjih so bili Žužemberčani boljši dvakrat in Kranjčani enkrat, tako da sta se ekipi dobro poznali. V prvem nizu sta se pomerili drugi ekipi in domačini so ga brez težav dobili. V drugem in tretjem nizu sta se pomerili prvi postavi in Triglavani so pokazali kako daleč se lahko pride z »gorenjsko trmo« ter bili obakrat uspešnejši. Zasluženo so se veselili drugega mesta na turnirju in skupno šestega v končni razvrstitvi v državnem prvenstvu.

 

Astec Triglav: Vizovišek, Golob ©, Osojnik, Fajfar M., Urana, Fajfar J., Lesjak, Omejc, Šteblaj, Svetek, Stružnik, Saje. Trener: Kern.

 

Ostale rezultate in lestvice si lahko pogledate na spodnji povezavi:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2012/2012_mala/2012_MA_ki/2012_MA_ki_M4