MALA ODBOJKA: »mali Orli« v 3.krogu dvakrat nemočni

mlajsiDecki-malaKranj, 9.3.2013. V tretjem krogu (četrtfinale) državnega prvenstva  v mali odbojki za dečke so Triglavani na domačem terenu v OŠ Jakoba Aljaža klonili proti ekipama Krka iz Novega mesta in KEKOOprema Žužemberk iz Žužemberka. Z dvema porazoma so se »preselili« v finale repasaža (veja poražencev) od kjer se prvouvrščeni ekipi obeh skupin uvrstita v polfinale.

KRKA : ASTEC TRIGLAV                 2:1 (25:13, 14:25, 9:25)

V prvi tekmi so se domačini pomerili z vrstniki iz Novega Mesta. Že na prvi pogled je bilo očitno, da Krka prednjači v višini in moči igralcev. V prvem nizu je bila prva postava Triglava kakovostnejša od druge postave Krkašev. Na to so v drugem in tretjem nizu nastopili prvi igralci Novomeščanov in gladko opravili z domačini.

 

ASTEC TRIGLAV : KEKOOPREMA ŽUŽEMBERK 0:2 (23:25, 14:25)

V tekmi poražencev so na nasprotni strani mreže stali igralci iz Žužemberka. V prejšnjem krogu so bili premočan nasprotnik. V prvem nizu so Triglavani držali korak do desete točke, ko je bil izid poravnan. Nato so Žužemberčani stopili na plin in ustvarili točkovno prednost, ki pa so ji do rezultata 19:19 Triglavani stopili. V končnici niza so Dolenjci ohranili mirnejše živce in prvi niz dobili na razliko. V drugem nizu je bila druga postava Triglavanov nemočna proti prvi postavi iz Žužemberka.

 

Triglavani so prikazali kakovostno odbojko tako iz tehničnega vidika, kot tudi borbenost in željo, vendar na žalost na koncu prevladata višina in moč. Tekmovanje bodo nadaljevali v soboto, 16.marca 2013. Iz finala veje poražencev se bodo skušali prebiti v polfinale, vendar tja vodita le prvi dve mesti. V skupini bodo tekmovale še ekipe Ljubljana volley, Panvita Pomgrad (MS) in KEKOOPREMA Žužemberk.

Astec Triglav: Vizovišek, Golob (C), Osojnik, Fajfar M., Andrejc, Urana, Fajfar J., Omejc, Šteblaj, Svetek, Stružnik, Saje, Lesjak, Bizjan. Trener: Kern.

 

Na spodnji povezavi si lahko ogledate še rezultate ostalih tekem in turnirjev:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2012/2012_mala/2012_MA_ki/2012_MA_ki_3