Marchiol Vodi na zaključnem turnirju Pokala

Kranj, 10. novembra. Triglavanom tudi v drugi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije ni uspelo zmagati proti Marchiolu Vodi. Drugo tekmo so izgubili z 2:3 (-21, 26, -22, 23, -7). V igri so napravili vse preveč napak, zgrešili 19 začetnih udarcev ter za povrhu še slabo sprejemali začetne udarce nasprotnika. Kljub temu so z borbeno igro vseskozi dihali nasprotniku za ovratnik, a kaj več kot častno slovo od tega tekmovanja, Triglavanom ni uspelo.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Boris Skudnik in Janko Plešnik (oba Mežica).

Astec Triglav: Čulibrk 11, Bilandžić 8, Ambrožič, Antonić 1, Rop 11, Bežek (L), Potočnik, Kristan 22, Štembergar Zupan 24, Berčič, Rezar. Trener: dr. Tine Sattler.

Marchiol Vodi: D. Koncilija 12, Krivec 1, Basaneže 16, Orel, Bregant 18, Stanič, Čabarkapa 12, Vidič(L), Polgar 13, Kuburović, M. Koncilija, Sirk(L). Trener: Dejan Primožič

STATISTIČNI PODATKI

Začetek tekme je bil dokaz nervozen na obeh straneh, saj je bil dobitek velik – uvrstitev med 4 najboljše v Pokalu Slovenije. Gostje so hitreje prišli v »delovni ritem« in do prvega vodstva za dve točki po 2 uspešnih servisih Breganta. Domači so precej grešili na začetnih udarcih za razliko od Primorcev, tako da so le ti obdržali razliko dveh točk vse do prvega tehničnega odmora.

Tudi v nadaljevanju so gostje zanesljiveje servirali in to jim je prineslo tudi prednost 8:12 po asu Basanežeja. Sattler je vzel pol minute odmora, saj sprejem Triglava ni funkcioniral kot je treba, tako da so gostje z lahkoto postavljali dvojni ali trojni blok. Prednost gostov ob drugem tehničnem odmoru je bila 12:16, ki so jo gostje dosegli s čvrsto igro v napadu in še naprej zelo zanesljivim začetnim udarcem. Po odmoru so Triglavani je na servis prišel Sašo Rop in Triglavani so uspeli s protinapadi izid znižati na 14:16. Tokrat je svoj prvi odmor vzel Primožič. Izid so Kranjčani izenačili po uspešnem serviranju Bilandžića pri 17. točki. Prvačkovci so nato spet ušli na 17:19 na servis Basanežeja. Kranjčani so spet popustili pri začetnem udarcu in sprejemu le tega in omogočil gostom pobeg na +3. Pri izidu 20:23 je domači trener Sattler vzel pol minute odmora, a po odmoru so po dobrem bloku prišli do prve zaključne žoge, izkoristili pa so drugo. Kranjčani so v tem prvem nizu napravili 10 napak, gostje pa le 5, kar je ta niz tudi odločilo.

Drugi niz so bolje začeli gostje, povedli z 2:0, a so domači hitro ujeli priključek pri 3:4. Po dveh blokih Čabarkapi pa prišli do prvega vodstva s 6:5. Na prvi tehnični odmor so Kranjčani prinesli vodstvo 8:6. Pri 9. točki pa je sledil črna serija Triglava in pri 9:11 za goste je Sattler vzel time-out. Domači so sicer prekinili serijo gostov, ampak prednosti pa niso uspeli v celoti izničiti. V teh trenutkih se je izkazal Bojan Kristan in domače spet pripeljal samo na točko zaostanka. Po bloku Štembergar Zupana Čabarkapi pa je bil izid spet poravnan na 14. Pri drugem tehničnem odmoru so vodili gostje za točko. Po odmoru so Kranjčani še bolj strnili blok in izid spet obrnili v svoj prid – 18:17. Spet so sledile 3 napake domačih, tako da so gostje zlahka prišli do prednosti 18:20. Drugi odmor je vzel Sattler, a ni to prav nič pomagalo, saj so gostje dosegli še dve točki zapored. Prednost 4 točk naj bi zadoščala za miren zaključek niza in vodstvo gostov 0:2, a so domači  s 4 zaporednimi bloki izid znižali na 23:24, Primožič je porabil oba odmora, a domači se niso dali in prišli do zaključne žoge pri 25:24. A niza še ni bilo konec. Kranjčani so imeli še dve zaključni žogi in zadnjo tudi izkoristili in izid poravnali na 1:1.

Tretji niz se je začel zelo borbeno na obeh straneh z malo več sreče gostujoče ekipe, ki je povedla 2:4. Kranjčani so spet začeli grešiti na začetnem udarcu in sprejme le tega in dovolili gostom, da so  prednost obdržali vse do prvega tehničnega odmora (7:8). Po odmoru je sledilo izenačenje, nato pa pobeg gostov na 8:10. Z dobro obrambo so Prvačkovci prišli do 3 točk prednosti, Kranjčani pa so jim podarili še četrto in pri 9:13 je Tine Sattler vzel prvi odmor. Marchiol je s strnjeno obrambo povzročal domačinom obilo težav pri doseganju točk, a domači so z vztrajnostjo izid znižali na 11:13. Dve točki prednosti so gostje odnesli tudi na drugi tehnični odmor. Z blokom Bilandžiću in napaki pri podaji so gostje prišli do prednosti 16:20. Kranjčani so se pri 21:22 spet uspeli vrniti v igro, Primožič je vzel pol minute odmora – uspešno, saj so gostje dosegli dve točki zapored in prišli do prve zaključne žoge. Izkoristili so drugo, pododbno kot v prvem nizu.

V četrtem nizu so spet bolje začeli odbojkarji iz Prvačine. As Kristana pa je stvari spet poravnal pri 5:5. Z odličnim blokom so domači prišli spet v vodstvo 7:5 in pri tehničnem odmoru 8:6. Pri izidu 10:8 je rumeni karton prejel libero gostov Sirk. Z nekoliko sreče Koncilije pri začetnem udarcu so se gostje uspeli približati na točko zaostanka. Domači so se morali za točke bolj potruditi, a so prednost kljub temu s fanatično borbenostjo povišali na 15:11. Pri drugem tehničnem odmoru je prednost Astec Triglava znašala 3 točke. Gostje so z dobro obrambo uspeli približati na točko zaostanka pri 17:16, a v končnico so vseeno prikorakali z 20:17 Triglavani. Primožič je vzel svoj prvi odmor v četrtem nizu. To je pomagalo, saj so Prvačkovci dosegli 2 točki zapored in izid najprej znižali na 20:19, po uspešni obrambi pa so izid uspeli izenačiti pri 21. Do prve zaključne žoge so prišli Triglavani po napaki gostov. Pred drugo je vzel Sattler še pol minute odmora in to uspešno, saj je Štembergar Zupan zaključil četrti niz in izid tekme poravnal na 2:2.

V petem nizu so gostje z dobro obrambo in nekaj napakami domače vrste prišli do prednosti 3:6 in sledil je prvi odmor za Sattlerja . Po odmoru so gostje še enkrat ustavili domači napad in prišli do prednosti 3:7. Tudi strani sta ekipi zamenjali pri vodstvu gostov za 4 točke. Kranjčani se niso predali in poizkušali vse za priključek, a Prvačkovci so igrali v teh trenutkih pametno in prednost držali. Domači so v veliki želji tudi grešili in Primorci so uši na 6:11. Sattler je vzel še drugi odmor. Pri izidu 7:13 je bila tekma in s tem polfinalist Pokala Slovenije odločena. Gostje so se zasluženo veselili zmage in  uvrstitve na zaključni turnir.