Mariboru zmaga in skok na četrto mesto

V predzadnji tekmi 6. kroga 1.DOL je Maribor v dvorani Tabor premagal Triglav Kranj s 3:1 (19, -21, 18, 18). Domači so igrali zelo borbeno in prizadevno in zasluženo odpravili Gorenjce.

Dvorana Tabor, gledalcev 150, sodnika Skudnik (Mežica) in Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).
Maribor: Horvat 23, Mulec 7, Knuplež, Mlakar, Pelemiš, Carletti 4, Vrabl, Kvas, Košenina 10, Šoštarič, Uremović 7, Virtič, Plesec 13.
Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Tučen 4, Bregant 19, Planinc 9, Beravs, Bežek, Mali, Jenko 4, M. Kök 17, A. Kök 2, Rezar 1.
Maribor je tekmo proti Triglavu iz Kranja pričel zelo zagnano in skoncentrirano ter si že na začetku priboril prednost štirih točk (4:0), ko je gostujoči trener že prvič posegel po ”timeoutu”, ki pa ni obrodil sadov, saj so Mariborčani povečali prednost na 7:2. Tako so nadaljevali celotni niz in držali prednost petih do šestih točk in na koncu set tudi dobili na 19. V napadu sta se predvsem izkazala povratnik po poškodbi Vasja Plesec in pa Tomaž Horvat.

Po izgubljenem prvem setu so gostje vseeno pokazali boljšo igro v obrambi in napadu, kjer je bil neustavljiv Matej Kok. Kranjčani so bolje kot v prvem setu, izvajali začetne udarce, zato je pri domačih, trener Matevž Kamnik bil primoran poseči po menjavi Košenina – Šoštarič. Tudi ta menjava ni obrnila izida drugega seta. V končnici seta so bili bolj zbrani gostujoči igralci in tako izenačili na 1:1 v setih.

Tudi tretji set se je odvijal zelo podobno kot prvi. Alan Košenina je dobro serviral na začetku niza in tako pripeljal domače do prednosti petih točk, 7:2. V napadu se je ponovno prebudil Vasja Plesec, svoj delež je dodal tudi Tomaž Horvat, tako da so Mariborčani mirno pripeljali set do konca, čeprav je gostujoči trener poizkušal z menjavami na servisu, ampak tudi to ni ustavilo domačih igralcev, ki so tretji set dobili z sedmimi točkami razlike in sicer na 18.

V četrtem nizu smo spremljali izenačeno igro obeh ekip, ki sta pokazali veliko borbenosti in želje po zmagi. Kranjčani so ponovno pričeli servirati bolje, treba pa je izpostaviti tud bivšega igralca Maribora, Jana Planinca, ki je domačim sprejemalcem povzročil kar nekaj preglavic. Vendar so Mariborčani vseeno na krilih razpoloženega Vasje Plesca in Tomaža Horvata prišli do prednosti v zaključku seta 20:16. Kranjčani so se sicer približali na dve točki zaostanka (20:18), vendar so bili v zaključku niza premalo zbrani, da bi izenačili na 2:2, saj je bil v bloku dvakrat uspešen Alan Košenina, za povrh vsega pa so tudi Kranjčani grešili v napadu in tako so se Mariborčani zasluženo veselili treh točk in letošnje četrte zmage.