Mini intervju: Sašo Rop

sasoKranj, 8. marca. Tekmovanje v rednem delu 1. DOL se je prevesilo v zadnji stadij. Marsikdo zdaj že razmišlja o bojih, ki jih bo prinesla končnica, mi pa smo si v hitrem ritmu treningov in tekem, ki jih zahteva ta del lige, za kratek pogovor izposodili kapetana Triglavanov Saša Ropa.

Do konca bojev modre in zelene skupine so le še štirje krogi in 30. marec, ko se bojo s prvimi četrtfinalnimi tekmami začeli obračuni v končnici, je vse bližje. Se to odraža tudi v vzdušju v ekipi ali so misli še trdno osredotočene na rezultate v zeleni skupini?

Sašo: Zaenkrat so misli osredotočene še na vsako od naslednjih tekem, ki nas čakajo, vendar pa je vse skupaj, kar smo letos že naredili in kar še bomo, podrejeno enemu samemu cilju, in sicer prikazati dobro igro, ko bo to najbolj pomembno in potrebno, torej v končnici!

Se katere od preostalih tekem zelene skupine posebej veseliš?

Sašo: Vsaka tekma je izziv za sebe, vsak športnik mora vedeti, zakaj pride na tekmo in na trening. Kdor ne najde pri tem izzivov, tava v temi.

Prvi od preostalih nasprotnikov v zeleni skupini bo Fram, ki si je prislužil naslov največjega presenečenja letošnje 1. DOL. So presenetili tudi tebe?

Sašo: Jaz fantov, mislim mladincev, pred sezono nisem videl igrati. So dejansko zelo perspektivni, gojijo moderno odbojko, vendar jih na začetku sezone noben ni jemal preveč resno. To”podcenjevanje” se je po uvodnih zmagah Frama hitro obrnilo v večje spoštovanje te ekipe.
Je pa dejstvo, da par dobrih tekem še ne pomeni, da so fantje čez noč postali dobri odbojkarji, čaka jih še ogromno dela, poslušanja nasvetov, ter izoblikovanja športnih karakterjev, brez tega zadnjega bodo “mušice enodnevnice”.

Do konca sezone boste vsaj še tri tekme odigrali ob sredah. Ali te tekme občutiš kako drugače od sobotnih, ki si jih najbrž bolj navajen?

Sašo: Ni razlike med tem, kdaj je tekma…

V zadnji tekmi četrtfinala boste v vsakem primeru gostovali. Ti katera od dvoran poleg domače posebej leži? Imaš kak recept za spopadanje z gostovanji?

Sašo: Recepta za spopadanje z gostovanji ni! Vse je odvisno trenutne pripravljenosti in navdiha, pa še mnogo drugih dejavnikov je… Vsekakor pa  trenutno v Modri skupini poteka borba oziroma želja za 2. mesto, kar pomeni, da si ekipe želijo igrati z nami. Mi bomo to željo vsem ekipam z veseljem izpolnili, vse ekipe bodo pri nas zelo “dobrodošle”.

Na prvem mestu modre skupine je trdno zasidran ACH Volley, boj za drugo mesto pa je še precej odprt. Bi si upal napovedati, kdo bo ob koncu rednega dela drugi?

Sašo: Kdo bo drugi, še pokojna hobotnica Paul ne ve.

Kako si zadovoljen s svojimi predstavami v tej sezoni do zdaj in kaj pričakuješ v nadaljevanju?

Sašo: Sezona je solidna, ni odlična in ne slaba, upam da se bo končala odlično.

saso
Sašo v akciji. Foto: Aleš Kalan