Mladi ˝orli˝ premagali še ˝medvede˝.

Bulldozer-Triglav2Kočevje, 19. marca 2011. V derbiju 3 DOL zahod sta se v Kočevju pomerili ekipi MOK Kočevja in Astec Triglava II. Glede na izvrstno serijo Kočevcev v spomladanskem delu prvenstva (6 zmag in 1 poraz), je bilo pričakovati trd boj za vsako točko, saj so po zmagi nad vodilnimi Črnučami v prejšnjem krogu v dobri formi tudi Kranjčani. Na koncu so se zmage s 3:1 veselili orli, ki so s to zmago tudi napredovali za eno mesto na prvenstveni lestvici in so sedaj tretji, eno točko za drugim Mokronogom in tri točke za Črnučami. Do konca prvenstva sta še dva kroga.

OŠ  Zbora odposlancev Kočevje. Gledalcev: 65. Sodnika: Luzar, Novak.

MOK Kočevje : Astec Triglav II 1:3 (-21, 17, -23, -15)

MOK Kočevje: Čokorilo V., Levstik -L, Figar, Primčič, Ogorelec, Drobnič S., Čokorilo B. (C), Marolt, Gradišar, Filipidis En. -L, Pogorelc, Filipidis Ed., Drobnič A..

Astec Triglav II: Kos 1, Lužovec 12, Krivec, Jerele -L, Mrak, Hafner T. 12, Kalan (C) 9, Jovanov 3, Markun 3, Hafner S. 4, Ambrožič, Škarabot -L, Rezar 15. Trener: Matej Maček.

V zanimivi in dokaj solidni odbojkarski predstavi so se na koncu veselili gostje iz Kranja, ki so bili v večji del tekme tudi boljši nasprotnik. Tudi v drugem nizu, ki so ga dobili domači igralci so Triglavani vodili za eno ali dve točki. Kočevci so si prednost priigrali po drugem TO in jo uspeli do konca tudi povečati.

Tretji niz je bil še najbolj izenačen, saj sta se ekipi izmenjevali v minimalnem vodstvu, ob koncu pa so vendarle več zbranosti pokazali kranjčani in niz zmagali.

V četrtem nizu so orli igrali odlično in povsem razorožili medvede. Pri rezultatu Pri rezultau 15:11 za orle, pa je glavni sodnik povsem nepravilno dosodil dvojni dotik pri podaji, kar je ustavilo Kranjčane, nasprotno pa predramilo Kočevce, ki so celo prišli do izenačenja na 15. točki. Kot se je izkazalo na koncu je bila to tudi njihova zadnja točka, saj so Triglavani z ekspresnim zaključkom in dobri igri v vseh na terenu niz zaključili s 25:15.