Mladi Triglavani do novih treh točk

3DOLskupna500333Kranj, 12. februarja. Kranjski orli so v gorenjskem derbiju na domačem parketu premagali vrstnike ACH Volleya 2 s 3:1 (17, 21, -16, 11). Z novimi tremi točkami so Kranjčani zasidrani v zgornjem delu prvenstvene lestvice.

ŠD Planina Kranj. Gledalcev 45. Sodnika: Atanasov, Klinar.

Astec Triglav II: Kos 6, Lužovec 12, Krivec 1, Jerele -L, Mencigar, Mrak, Kalan (C) 12, Jovanov 4, Vodišek, Hafner S. 6, Turšič, Hafner T. 5, Škarabot – L, Rezar 13. Trener: Matej Maček

ACH Volley 2: Oštir, Udrih J. (C), Kovač – L, Blaznik, Štibelj, Sinobad, Studen. Trener: Štefan Udrih.

Kranjčani so bili v prvih dveh nizih ob občasno ne preveč preprečljivi igri in v drugem nizu velikemu številu lastnih napak, kljub vsemu premagali goste z Bleda, katerim je največ preglavic povzročal sprejem servisa, saj so orli samo v prvem nizu dosegli 4 direktne točke s to odbojkarsko prvino, ob tem pa dosegli še 4 ˝winnerje˝.

Blejci so v trejem nizu izkoristili anemičnost domačinov, ki jim prav nobena stvar ni šla dobro od rok in zmagali ta del igre. Kranjčanom na tej tekmi sprejem začetnega udarca ni šel tako zelo dobro od rok, saj je bilo v igri zaznati kar nekaj nesporazumov med sprejemalci, ki so bili posledica slabe komunikacije med njimi.

V četrtem nizu pa smo dočakali pravi obraz Triglavanov. Prestavili so nekaj prestav višje in niz suvereno zmagali. Ob dobri predstavi vseh orlov je s 7. točkami v tem delu gre (4 z blokom in 3 z napadom) pa je izstopal Rezar. 

V soboto Kranjčane čaka derbi v Stranjah s tamkajšnjo ekipo Calcit Volleyball 2.