Mladinci Astec Triglava v polfinalu DP

20121028_1-4finaleML_BK_2Kranj, 28. oktobra. Mladinci Astec Triglava so se vrnili iz Žužemberka z drugim mestom na 1/4 finalnem turnirju, kar jih uvršča v nadaljnje tekmovanje. V prvi tekmi so premagali konkurente iz Novega mesta – Krko gladko z 2:0 (25:17, 25:14) , v drugi pa po hudem boju izgubili z domačini in organizatorji turnirja, Kekopremo Žužemberk, z 1:2 (15:25, 25:23, 12:15). V odločilni tekmi za napredovanje v polfinale so se še enkrat pomerili z novomeško Krko in tokrat zmagali po napetem boju z 2:0 (25:22, 25:23). Nasprotniki v polfinalu bodo Salonit Anhovo, Maribor in SIP Šempeter. V finale se uvrstita dve najboljši ekipi iz naše skupine in prvi dve iz skupine, kjer bodo nastopili Žužemberk, Hoče, Calcit Kamnik in TAB Mežica.


OŠ Žužemberk. Sodnika: Urh, Grum.

Igralci Astec Triglava so na turnirju nastopili v naslednji postavi:
Marolt -L, Vene -L, Hafner S., Jovanov, Kők Mario, Mrak, Kők Matej, Hafner G., Mali, Kők Aleš, Kos. Trenerja: Matej Maček, Aleš Centa

V prvi tekmi turnirja so se Žirovničani, ki so nastopili z dokaj mlado ekipo dobro upirali favoriziranim domačinom iz Žužemberka, vendar kaj več od tesnega poraza niso uspeli doseči.

Kranjčani so v svoji prvi tekmi dokaj gladko opravili z igralci Krke, ki so predvsem zaradi dobrega servisa Gorenjcev imeli kar nekaj težav z organizacijo napada. Pri Kranjčanih je bilo kljub temu še kar nekaj rezerv.

V tretji tekmi, katere zmagovalec se že direktno uvrsti na polfinalni turnir so Žužemberčani po slabšem začetku niza naredili preobrat, ki so jim ga roko na srce, precej olajšali nervozni Triglavani. Niz so domači igralci tudi gladko dobili.

Drugi niz je bil dokaj izenačen, po rezultatu 12:11 pa je sledila serija Žužemberčanov , ki so povečali vodstvo na 16:11. Ko je že vse izgledalo da bo zmaga ostala doma, pa so Triglavani v sami končnici pri zaostanku 21:23 s pomočjo odličnega servisa Maria Kőka naredili delni rezultat 4:0 in s tem izenačili rezultat v nizih.

V odločilnem tretjem nizu so domači igralci začeli odlično, saj so povedli s 5:1 in 6:2. Orli se niso vdali in vztrajno zmanjševali razliko, tako da je domači trener pri rezultatu 9:7 vzel prvi time-out. To Kranjčanov ni zmedlo in na 10 točki je bil izzid poravnan. Sledila je dolga točka, kjer so sodniki spregledali očitno napako domačih igralcev, Kranjčani pa niso izkoristili priložnosti za nasprotni napad. Točko za 11:10 so na koncu dosegli domači igralci, sodnik pa je ob tem, podelil še rumen karton gostujočemu kapetanu Hafnerju, kar je bilo povsem nerazumljivo, saj le ta niti še ni protestiral pri sodniku po tej točki ampak je le nameraval prositi za pojasnilo. Kranjčani so zaostajali za 2 točki, domači igralci so dobili še eno in kar naenkrat je bilo na semaforju 13:10, na koncu niza pa 15:12 za Žužemberčane.

V četrti tekmi sta se pomerili poraženi ekipi Krke in Žirovnice. Po borbeni predstavi igralcev obeh ekip so se zmage na koncu veselili igracli Krke z 2:1.

V zadnji tekmi turnirja, ki je odločala o drugem potniku na polfinalni turnir je sledila repriza druge tekme saj sta so se zopet pomerili Krkaši in Triglavani. Tokrat je bila tekma mnogo bolj tesna, saj se je poznalo, da je vložek v končni rezultat velik in tekma je bila iz tega vidika precej bolj napeta. Končne zmage z 2:0 so se vseeno veselili kranjski orli, ki so se tako znova uvrstili na polfinalni turnir.

Še ena vesela:
20121028_1-4finaleML_BK_3