Mladinci na turnir za 5. mesto

V Kranju je potekal polfinalni turnir mladincev, na katerem so sodelovale ekipe Kostanjevice, Sip Šempetra, Panvite Pomgrad in domači Triglav Kranj. Kranjčanom kljub veliki želji ni uspel veliki met in se bodo morali zadovoljiti s turnirjem za mesta 5. do 8. V prvi tekmi so premagali Kostanjevico na Krki z rezultatom 2:0. Prvi niz so domači dobili gladko, v drugem pa so po zaostanku prišli v končnici do prednosti in ga tudi dobili. Na sosednjem igrišču sta se merili ekipi Panvite Pomgrad in SIP Šempetra. Varovanci Sebastijana Cilenška so bili uspešnejši po 3 nizih in so se v tekmi zmagovalcev za prvo vstopnico v finale pomerili s Kranjčani. Triglav je prvi niz dobil ekspresno, čeprav so proti koncu Šempetrani že kazali, da jih ne bo tako lahko odpraviti. V drugem nizu so pokazali zobe in ga dobili, prav tako tretjega, čeprav so imeli tudi Kranjčani svoje priložnosti, ki pa jih niso zmogli izkoristiti. 

V tekmi poražencev je Panvita premagala Kostanjevico. Tudi na tej tekmi je bil izid 2:1, kar kaže na izenačenost tekmecev. V zadnji tekmi turnirja za drugo vstopnico v finale sta se pomerila Triglav in Panvita. Podobno kot v prejšnjih dveh tekmah, so v prvem nizu Kranjčani dominirali na igrišču, v drugem pa dopustili tekmecem, da so izenačili. V tretjem nizu so Prekmurci dobro servirali in si priigrali prednost 3 točk že pred menjavo strani. Po menjavi strani pa so Kranjčanom pošle moči in uvrstitve na finalni turnir so se veselili gostje iz Murske Sobote.

Da je bil turnir zgledno izpeljan in organiziran, gre velika zahvala tudi sponzorjem, ki so še posebej podprli to tekmovanje v Kranju: Javna agencija za knjigo RS, Eurotrade, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana in Ustvarjalnik