Mlajši dečki znova do drugega mesta

Grb_za_clanke_-_NOVI.jpgKranj, 10. marec. Na OŠ Jakoba Aljaža se je odvijal 4. krog repeseža v katerem so domači mlajši dečki v mali odbojki z dvema zmagama in porazom osvojili 2.mesto in se uvrstili v finale repesaža, kjer se bodo pomerili  z ekipami Krke, Braslovč in Maribor DEM, ki bo na sporedu 24.3.

V prvi tekmi so se mladi orli še tretjič v letošnji sezoni srečali z ekipo Žirovnice in zmagali z 2:0.Vobeh nizih je domača ekipa vodila od začetka do konca in letos najprepričljiveje ugnali Žirovničane.

V tekmi za prvo mesto na turnirju se je domača ekipa pravtako tretjič srečala z ekipo Krke in prvič osvojili niz.

V prvem nizu so bili gostujoči igralci prepričljivo boljši in z izjemnimi napadalnimi akcijami prepričljivo slavili. V drugem nizu je bila slika obratna in zmaga v drugem nizu je ostala doma. V odločilnem trejem nizu sta obe ekipi prikazali odlično igro v vseh odbojkarskih elementih, kjer pa so Novomeščani prikazali več znanja, predvsem pa prodornejšo igro v napadu in slavili z 2:1.

V odločilni tretji tekmi, ki je odločala o nadaljevanju tekmovanja so nasproti Kranjčanom stali igralci iz Kostanjevice. V prvem nizu je domača ekipa nadaljevala z odlično igro iz druge tekme proti Krki in slavila 25:20. V drugem nizu so domačini nadaljevali z dobro igro in vse je kazalo na gladko zmago z 2:0, vendar se je prednost z nevsiljenimi napakami in domačo neodločnostjo topila in zmaga v drugem nizu je šla v Kostanjevico. Tretje niz se je pokazal kot formalnost, saj je gostujoča ekipa končala niz na 13 točki, domača pa se je veselila uvrstitve na finalni turnir repesaža.

Žirovnica : Astec Triglav 0:2 (21:25, 17:25)

Astec Triglav : Krka          1:2 (11:25, 25.22, 18:25)

Astec Triglav : Kostanjevica na Krki          2:1 (25:20, 22:25, 25:13)

Astec Triglav: Fajfar M., Kepic, Vojičić, Senica,Fajfar J., Šteblaj, Žižmund, Pernuš, Stružnik, Golob, Hubat, Urana. Trener: Centa