Mlajše selekcije trikrat zmagale

Ta vikend člani niso imeli tekem, zato pa niso počivali v 3. DOL, igrala je druga kadetska ekipa in deklice v mini odbojki na turnirju za mesta. V šestih tekmah so igralke in igralci Triglava 3 tekme zmagali, v preostalih pa so bili boljši nasprotniki.

 

3.DOL

Kostanjevica na Krki : Triglav Kranj 3:0 (25-15,26-24, 25-21)

Triglav Kranj II: Golob 4, Vizovišek 1, Stružnik 9, Grmek 7, Svetek 2, Šircelj 1, Mohar 1, Osojnik.

V tekmi 19. kroga so Triglavani igrali proti sosedni ekipi na lestvici in prikazali eno najslabših predstav v letošnji sezoni in prepričljivo izgubili po treh nizih.

Dolga pot na dolenjsko je Triglavanom pustila posledice, saj so bili v prvem nizu Kranjčani popolnoma nemočni in z velikim številom neizsiljenih napak omogočilo domači ekipi lahko osvojitev prvega niza. V drugem nizu se je zmanjšalo število napak, igra v napadu se je izboljšala, posledično je bil rezultat do končnice izenače, kjer so si Orli priborili dve zaključni žogi, ki pa ju niso izkoristili, še več, gostitelji so osvojili štiri zaporedne točke in drugi niz.

Pod vplivom izgubljenega niza so Kranjčani slabo začeli tretji niz, si priigrali velik zaostanek, ki ga  do konca odločilnega niza niso uspeli izničiti in zmaga 3:0 je ostala domači ekipi Kostanjevici na Krki.

 

Mini odbojka – deklice

V dvorani Zlato polje, so se v soboto, 11. marca, pomerile 4 ekipe v tekmovanju za mesta. Za našo ekipo so se borile Ema Marinković kot kapetanka, Lara Darda, Katja Mekuč, Eva Lampe, Neja Zarnik, Donika Mehani, Manca Merljak, Neža Uršič, Sara Andrejc in Maša Subotić pod vodstvom trenerke Petre Maček Zarnik.

V prvi tekmi so se borile proti ŽOK Triglav iz Kranja in suvereno zmagale oba niza. Prva četvorka je sicer delovala nekoliko zaspano a vseeno dovolj zbrano. Druga ekipa pa se je odlično borila in pokazala ogromen napredek tako v prvi kot tudi v drugi in tretji tekmi. Naslednji obračun je bil proti izkušeni Škofja Loki in naša dekleta niso imela veliko možnosti, tekma se je zaključila z 2:0. Tretja tekma pa je sledila proti ekipi Prochrom-comp in zopet so Triglavanke tekmo izgubile z 2:1, tako kot v zadnjem obračunu proti Blejčankam. Čestitke vsem in srečno naslednji teden!

Kadeti – druga ekipa

V dveh gorenjskih obračunih so Triglavani odigrali brez izgubljenega seta. Žirovničane so v prvem setu, v zelo gledljivi tekmi, premagali na 20. Čez cel drugi set sta se nasprotnika izmenjavala v vodstvu, kar je trajalo do končnice, na koncu pa so orli stisnili in se veselil prve današnje zmage.

V njihovi drugi tekmi pa so v prvem setu brez težav odpihnili Škofjeločane. V drugem setu so slednji ušli za 6 točk, zaradi česar so morali Triglavani, močno pritisniti na plin, da so jih do končnice seta dohiteli in na koncu naredili preobrat ter zmagali. Tekmo so dobili na 18. in 22. točki.

Fantom iskrene čestitke za prikazano!

Triglavani: Saje, Kolenko, Fajfar, Glamočanin, Jarc, Urana, Benedik, Valjavec.