Mlajši dečki na turnir za 9.mesto

23Stranje, 11.april. Na sporedu je bil predzadnji turnir v mali odbojki, ki je odločal o nadaljni razvrstitvi na turnirje. Po razburljivih treh tekmah, so Triglavani z zmago nad domačim Calcit Volleyballom zasedli drugo mesto na turnirju in se kot drugouvrščena ekipa turnirja uvrstila na turnir za končno 9.mesto.

 

Astec Triglav : ACH Zmajčki II 0:2 (16-25,13-25)

Kostanjevica na Krki : Astec Triglav 1:2

Calcit Volleyball : Astec Triglav 1:2 (22-25,25-5,11-25)

Ribič, Kranjc, Zavašnik, Golc, Pavlin, Valjavec, Urana, Fajfar, Jarc, Radosavljević. Trener: Krivec

 

Prvo tekmo so Triglavani odigrali proti Ach Zmajčkom. Ekipi sta se v letošnjem prvenstvu srečali že 3x. Dvakrat poprej, so bili boljši  Ljubljančani.  Po nekaj uvodnih točkah prvega seta je kazalo, da se bo zgodovina ponovila.  Zmajčki so naredili delni izid 5:0 in prednost postopoma večali. Triglavanom je uspelo priti do 20.točke, zmage v prvem setu pa so se tako veselili vrstniki iz Ljubljane.  V drugem setu je bila zgodba podobna, Zmajčki so ušli na neulovljivo prednost in dobili še drugi set, ter tako še tretjič dobili medsebojni dvoboj.

 

V drugi tekmi proti igralcem iz Kostanjevice na Krki, je bila zgodba drugačna.  Očitno so se igralci Triglava zbudili in zaigrali tako kot znajo. Z učinkovito obrambo in zanesljivimi napadi so brez težav dobili 1.set.  V drugem setu so bili Dolenjci boljši predvsem v fazi neizsiljenih napak, ki so jih naredil manj od Triglavanov.  Izdi v setih  je bil poravnan na 1.  V odločilnem tretjem setu, so mladi orli zaigrali še bolje kot v prvem in hitro naredili rezultatsko razliko.  Čeprav so se jim dolenjski kolegi še uspeli približati, zmaga ni bila nikoli pod vprašajem.

Tretja tekma ja tako postregla z obračunom med rivali iz Kranja in Kamnika. V tej sezoni so Kranjčani enkrat že premagali Kamničane. V prvem setu so Kranjčani zaigrali sproščeno in z dobrimi napadi ter odlično obrambo držali rezultatsko distanco pred Kamničani.  Tako je bilo do konca seta. V drugem so bili Kamničani boljši predvsem v obrambi, ki je omogočila izvedbo napada in osvajanje točk. Izid v setih je bil poravnan na 1. V tretjem setu je bila igra Kranjčanov še boljša, gostiteljem so ušli na 9 točk razlike in set suvereno pripeljali do konca in tako vknjižili še drugo zmago na turnirju, kar je vodi še na zadnji letošnji turnir za 9. mesto.