Možič nerešljiva uganka za Hišo na kolesih Triglav

V 5. krogu 1.DOL je kranjska Hiša na kolesih Triglav gostovala v Mariboru in v dvorani Lukna izgubila proti Mariboru z 1:3 (-21, -23, 20, -20).

ŠD Lukna, Maribor, gledalcev 150, sodnika Melavc Tomaž, Ortl Gregor.

Maribor: Hafner, Planinšič 1,  Mulec 10, Detela 5, Koblar, Možič 24, Donik, Uremovič 9, Bogožalec 5, Kovačič, Herman , Košenina(L), Šijanec(L)

Hiša na kolesih: Glamočanin, Erpič 1, Tučen 9, Bregant, Godnič, Kos 13, Bošnjak 11, Pernuš 3, Mali 16, Jenko, Maček 10, Libnik (L)

Tekmo, ki je bila tokrat odigrana v športni dvorani Lukna, so boljše začeli gostje, ki so po nekaj napakah domačinov povedli s 4:1. Nato so se prebudili tudi na domači strani in po točki neposredno z začetnim udarcem povedli z 10:9, kar je bil razlog za prvi odmor na zahtevo gostujočega trenerja. Po njem so mariborski odbojkarji prikazali boljšo igro ter ob drugem odmoru Saše Ropa vodili že z 19:14. Gostje so se v končnici niza uspeli približati, vendar so gostitelji niz dobili s 25:21.

Drugi niz se je začel bolj izenačeno, vendar so igralci Hiše na kolesih začeli delati preveč lastnih napak in Maribor je povedel z 11:6. V nadaljevanju niza pa so gostje, predvsem po zaslugi odličnih začetnih udarcev Črta Bošnjaka, izenačili na 18. točki. Vseeno je domačim uspelo v napeti končnici niz obrniti v svoj prid ter slaviti s 25:23.

Tretji niz so bolje začeli gostje iz Kranja, ki so povedli z 8:6. Ob prvem odmoru, ki ga je zahteval Sebastijan Škorc, so nasprotniki vodili že z 12:8. Kljub drugemu odmoru na zahtevo domačega trenerja, se njegovi varovanci v tem nizu niso več uspeli vrniti, zmaga v tem nizu pa je, s točko doseženo z blokom, pripadla gostom s 25:20.

Začetek četrtega niza je bil zelo podoben začetku drugega, kjer si nobena od ekip ni priborila večje prednosti. Po vstopu v končnico je ob vodstvu Maribora odmor zahteval Sašo Rop. Toda njegov poskus ni obrodil sadov, saj so igralci Maribora niz zanesljivo pripeljali do konca, ga osvojili s 25:20 ter zmagali s 3:1.

Jan Mulec, igralec  Maribora: »Mislim, da smo skozi vso tekmo vršili pritisk, v tretjem nizu smo naredili preveč napak na začetnem udarcu, kar pa smo nadomestili z dobrim napadom in blokom ter zasluženo zmagali.«

Sašo Rop, trener Hiše na kolesih: »Mislim, da bi lahko z malo več vere v sebe in samozavesti tekmo obrnili v našo korist. Vedeli smo, da ima Maribor vrhunsko ekipo, kjer bodo šle vse ključne žoge na Roka Možiča, za katerega mi nismo našli odgovora. Še enkrat bi rad čestital Mariboru za zmago, je pa prisotnega nekaj grenkega priokusa.«