Nazaj v zmagovalni ritem

panvita 20151004 1408924283Ravne na Koroškem, 21.oktobra. Kranjčani se iz Raven vračajo s tremi točkami. Hitro so odbojkarji Triglava preboleli poraz v prejšnjem krogu, ko so doma izgubili s Krko, in se vrnili na zmagovite tirnice. Na Ravnah sicer niso blesteli, a so naredili precej manj napak kot njihovi tekmeci. Triglav je bil boljši s 3:1 (20, -24, 21, 26). Hkrati je to odlična popotnica za sobotni derbi s Calcitom Volleyballom, ki zadnje tekme tudi melje nasprotnike in prav zanimivo bo videti, kako se bodo Kranjčani zoperstavili Kamničanom tokrat, saj so medsebojne tekme teh dveh ekip vedno zanimive in polne preobratov.

Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 300, sodnika: Tovornik (Maribor), Sefried (Limbuš).

Fužinar Metal Ravne: Stravnik 11, M. Jež 2, Lednik, Šavc, Borko, Tomaž, J. Jež 22, Valentan 8, House 7, Libnik, Cuevas 12, Čuk.

Triglav Kranj: Borič, Lužovec 10, Hafner 3, A. Kök, Maček, Bregant 14, Pleša, Jovanov, Uršič 10, Bežek, Kos, Mali, M. Kök 16, Rezar 8. 

Triglav je že na začetku tekme pokazal, da je na Koroško prišel popravit vtis, ki ga je zapustil v soboto, ko je Krka prekinila njegov niz dveh zaporednih zmag. Janko Bregant in Žiga Lužovec sta bila najbolj zaslužna, da so v prvem nizu povedli s 13:8, ob drugem tehničnem odmoru pa že vodili s 16:11, Ko so prednost še za točko povečali, je bilo videti, da je zmagovalec niza znan, a so se domači na kratko vrnili, znižali izid na 15:18, toda as Nejca Uršiča za vodstvo Gorenjcev 21:16 je pomenil, da bodo v vodstvo prišli gostje.
Drugi niz je bil bolj izenačen in to vse do konca. Pred končnico so imeli triglavani dve točki prednosti (20:18), toda prvi so si zaključno žogo po točki Sama Stravnika priborili domači. Prve niso izkoristili, zato pa so po bloku Jureta Ježa drugo.
Gorenjcev izgubljeni niz ni zmedel, v tretjem so imeli ves čas pobudo, do izida 18:20 je bilo še negotovo, po dveh napakah Ravenčanov pa so gostje ušli za štiri točke, prednost pa so obdržali do konca, izid 21:25 je postavil Matek Kök.
Kranjčani, ki so dobro igrali predvsem v obrambi, imeli precej boljši sprejem in blok, so po napaki Jureta Ježa pri podaji na začetku četrtega niza prišli do vodstva 7:4, toda igralci Fužinarja se niso dali, prav tako pa ne pri zaostanku 12:16 in 22:24. Jure Jež je z dvema točkama ekipi priboril podaljšek, a da je zmaga vendarle odšla na Gorenjsko, je z blokom poskrbel Matej Kök.