Nova sezona dvoranske odbojke je pred vrati

pokal_cores_2012_20120924_1497261303Kranj, 2. oktobra. S prvimi tekmami Pokala Slovenije se je tudi uradno začela nova sezona odbojkarskih tekmovanj. Kranjčani bodo z nastopi prve ekipe začeli v soboto, 6. oktobra, ob 18. uri, ko pride v goste Salonit Anhovo iz Kanala, v predtekmi ob 15:30 pa bo Astec Triglav II v 1. krogu 3.DOL zahod igral proti ekipi Ljubljana Volley. Kranjčani so z različnim uspehom odigrali lepo število pripravljalnih tekem, zdaj pa se bo vse skupaj začelo zares. S tekmovanji bodo v nedeljo, 7. oktobra, ob 10. uri v ŠD Planina začeli tudi mladinci Astec Triglava, ki se bodo na območnem turnirju pomerili za napredovanje v četrtfinale z ekipami Ljubljana Volley, Bled ACH in Žirovnico. Kadetska ekipa Astec Triglava je bila v prvem krogu kvalifikacij prosta, 2. krog pa bo na sporedu v nedeljo, 14. oktobra. Teden dni kasneje, 21. oktobra, pa bodo s kvalifikacijskimi nastopi začeli tudi Astec Triglav starejši dečki, ki bodo v domači dvorani gostili prvi turnir kvalifikacij. Skratka pester odbojkarski oktober, ki ga bomo z novicami podrobno spremljali tudi na spletnih straneh.

Redni del tekmovanja v 1.DOL Radenska Classic ki bo potekal dvokrožno, bo odigralo 8 ekip. ACH Volley in Calcit Volleyball bosta nastopala v srednjevropski ligi MEVZA in se v drugem delu pridružila štirim najbolje uvrščenim ekipam v modri skupini, slabše uvrščene ekipe pa bodo v zeleni skupini igrale za obstanek med najboljšimi. Najboljših 8 ekip prvenstva pa čaka nato še končnica.
Kranjčane že v prvem krogu čaka težka preizkušnja, saj se bodo pomerili z ekipo, ki jih je v pretekli sezoni ugnala v boju za 3. mesto v končnici državnega prvenstva. Salonit Anhovo je v primerjavi s preteklo sezono močnejši za Čabarkapo (GO Volley), v domačo jato pa se je vrnil tudi Matija Jereb, ki je zadnji dve sezoni prebil v Kropi in Kamniku.
Astec Triglav je v primerjavi z lansko sezono precej spremenjen. Odšli so Danijel Pokeršnik (Calcit Volleyball), Dalibor Šmitran (Maribor), Marko Potočnik (Črnuče ACH 1) in Blaž Jan (Šempeter), novi igralci pa so Simon Bilandžič (UKO Kropa), Jure Močnik (Žirovnica) in Jan Klemenčič, ki je lani nastopal v drugi ekipi. Od mladih upov so se prvi ekipi pridružili Svit Hafner, Miloš Jovanov in Aljaž Mrak. Novi vodja strokovnega štaba je prof. Matej Maček, pomagal mu bo Nik Krivec, za kondicijsko pripravo pa bo skrbel Matej Dolenc. Kranjčani tudi tokrat ciljajo na uvrstitev v modro skupino. Karte v prvi ligi so precej premešane, saj je večina ekip doživela precej sprememb, tako da se bo pripravljenost in upravičenost pričakovanj posameznih ekip pokazala šele na parketu. Tekmo proti Salonitu, ki se bo v ŠD Planina začela ob 18. uri, bo možno spremljati tudi preko rezultata v živo na naši spletni strani.