Novomeški “farmacevti” Kranjčanom pripravili grenko pilulo

Odbojkarji Krke so v prvi tekmi nove sezone 1. DOL za moške na domačem igrišču premagali Triglav Kranja. Novomeščani so prepričljivo slavili s 3:0 (15, 18, 17) in s tem vknjižili prve tri točke.

Športna dvorana Marof, 8. oktober, gledalcev 150, sodnika: Perčič Dejan, Jovanovič Dejan.

MOK Krka: Brulec (C), Ožbalt (L), Erpič G. 11, Vrhovšek, Kosmina 7, Erpič U., Stosič 1, Drobnič 7, Pucelj, Bregar 10, Renko, Turk 9.

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 4, Tučen 6, Bregant (C) 4, Planinc 4, Beravs, Bežek, Mali 3, Jenko, Kök M., Kök A. 5, Rezar 4.

Statistični podatki

Prvo tekmo v novi sezoni so v dolenjski prestolnici bolje odprli oslabljeni gosti, ki tokrat niso mogli računati na poškodovanega Mateja Köka. Z uspešnim blokom Uroša Tučna povedli so si hitro priigrali tri točke prednosti, toda domači so do prvega tehničnega odmora že ujeli in prehiteli nasprotnika. Sledilo je obdobje popolne prevlade domačinov. Bregar je poskrbel za dve točki z začetnega udarca, z dobrim blokom in borbeno igro v polju pa so si Krkaši do drugega tehničnega odmora priigrali že 7 točk naskoka. Trener gostov je poskušal z menjavami, toda po asu Grege Erpiča za vodstvo domačih z 21:13 je bilo jasno, da bo prvi niz pripadel Krki.

Domačini so silovito odprli tudi drugi niz. Po vodstvu Krke s 4:1 je trener gostov z minuto odmora le prebudil svoje igralce, ki so tekmeca ujeli na deseti točki. Sledilo je nekaj napetih izmenjav, na drugi tehnični odmor pa so po novem bloku Mihe Bregarja odšli domači z dvemi točkami prednosti. V končnici so nato na plin zopet stopili domači, ki so z dobrim blokom uspešno zaustavljali medle poskuse gostov. Končnih 25:18 za domače je z uspešnim napadom postavil Martin Kosmina.

V tretjem nizu so gosti nekoliko premešali postavo. Na mestu podajalca je priložnost namesto Köka dobil Beravs, Lužovec se je preselil na korektorsko mesto namesto Breganta, vstopil pa je še Mali. Menjave so gostujoči ekipi vnesle nekaj sveže energije, toda na račun lastnih napak, teh so na koncu zbrali kar 30, je semafor še naprej kazal v prid domačih. Marko Stosić, novi podajalec v novomeški ekipi, je še naprej uspešno razigraval svoje soigralce, s katerimi so si že pred vstopom v končnico priigrali lepo prednost šestih točk, te pa do konca niza niso več izpustili iz rok.