Orli ali želve

Thumbnail PreviewKranj, 7. oktobra. V soboto, 9. oktobra, se v Športni dvorani Planina obeta nova vrhunska odbojkarska predstava, saj v goste prihaja Calcit Volleyball, ki je prav tako kot domači Astec Triglav še neporažen v državnem prvenstvu. Tekma se bo začela ob 18. uri, še prej pa bo ob 15:30 premiera v 3.DOL, kjer se bo Astec Triglav II pomeril z ekipo Kostanjevice. Vabimo vse ljubitelje odbojke, da se nam pridružite v soboto na tribunah ŠD Planina, čeprav bomo dvoboj v 1. DOL kot vedno spremljali tudi v živo na www.oktriglav.si.

Odbojkarji Calcita Volleyballa so se letos precej okrepili, saj so poleg Planinca v svoje vrste pridobili kar tri dvometraše. Za Calcit bo zaigral še drugi iz ACH Volleya “posojeni” odbojkar Jan Pokeršnik, v ekipi pa sta tudi dva tujca in sicer reprezentant BiH Dalibor Mićić – na delovnem mestu blokerja, ki je svojo prvo uradno tekmo dočakal v drugem krogu proti Gokopu Framu in ameriški korektor z izjemnimi skočnimi karakteristikami Mark Dusharme. Medtem, ko se je Planinc v prvi ligi že dokazal, to Pokeršnika še čaka, saj se pri ACH Volleyu ni ravno naigral, oba tuja odbojkarja v kamniški ekipi pa bosta tudi imela še veliko priložnosti dokazati upravičenost naložbe in prva takšna bo že v soboto v ŠD Planina.

Tekme med Kamničani in Kranjčani imajo vedno še precej dodatnega naboja sosedskega derbija in tako bo tudi tokrat, zato je napovedovanje favorita izjemno nehvaležna naloga. Dejstvo je, da sta bili lani ekipi poravnani v zmagah – obe pokalni in eno prvenstveno tekmo so dobili Kamničani, Kranjčani pa so bili trikrat boljši v prvenstvu. Še sezono nazaj pa je bil izid 4:1 za Kranjčane, s tem da so v Pokalu odigrali dve znameniti tekmi, ki sta dali polfinalista šele po izračunu števila doseženih točk na gostovanju, saj sta bili ekipi po vseh ostalih kriterijih izenačeni.

Triglavani so si še dodatno popravili samozavest z gladko zmago v Mariboru in bodo skušali ostati neporaženi tudi na domačem igrišču, čeprav bo to verjetno ena težjih tekem to jesen v domači dvorani. Kamničani si želijo v letošnjem prvenstvu stopiti na pota stare slave, ko so osvajali tudi državne naslove. Kako jim bo to uspevalo, pa bomo lahko videli že tudi v soboto.