Panvita Galex tudi v drugo boljša od Astec Triglava

Picture PreviewKranj, 2. aprila. V dvorani OŠ I v Murski Soboti je domača Panvita Galex premagala Astec Triglav s 3:0 (20,23,23) in si tako priborila nastop v polfinalu končnice 1.DOL Radenska Classic. Kranjčani v zadnji tekmi sicer niso razočarali, čeprav ostaja malce grenkega priokusa, da bi se v tej tekmi le morda dalo storiti več. Na začetku tekme niso znali izkoristiti slabšega začetka domačinov, v nadaljevanju pa je zmanjkala tista “poteza več”, ki prinaša pobudo, prednost in na koncu tudi zmage. To so imeli tokrat na zalogi odbojkarji Panvite Galex, ki nadaljujejo uspešne nastope v letošnji sezoni. Tudi mi jim želimo čim več uspeha v nadaljevanju prvenstva.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 300, sodnika: Boris Skudnik, Janko Plešnik (oba Mežica).

Panvita Galex: Ajlec, Zupanc 6, Pavlovič, Mijalković 14, Kerec, Žitnik 2, Marič, Hrastovec, Horvat 19, Flisar 7, Topovšek, Tot 9, Novak. 

Astec Triglav:
Šildenfeld, Čulibrk, Satler, Bilandžić 8, Ambrožič, Antonić 2, Rop 9, Bežek, Potočnik 4, Kristan 16, Štembergar Zupan 9, Berčič.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Panvite Galexa so izkoristili prvo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale državnega prvenstva. A tako kot v Kranju tudi tokrat niso imeli lahkega dela, čeprav izid 3:0 tega ne kaže. Z izjemo prvega niza so bila Kranjčani povsem enakovredni tekmeci, toda po zaostanku v vseh nizih in lovljenju tekmeca jim je v končnicah – predvsem velja to za drugi in tretji niz, zmanjkalo moči.

Pred dobro 300 glavo množico v Murski Soboti so tekmo bolje začeli domačini, ki so v prvem nizu ves čas vodili in ga po zaslugi blokov Milana Mijalkovića dobili brez posebnih težav. V drugem nizu je Panvita z odličnima blokerjema Gorazdom Flisarjem in Mijalkovičem ter na krilih razpoloženega korektorja Tomaža Horvata že povedla z 19:14, a nato po odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener Tine Sattler, povsem popustila. Kranjčani so se pri izidu 23:22 Sobočanom približali na vsega točko razlike, a so nato Prekmurci vseeno niz zaključili z minimalno prednostjo v svojo korist.

Tudi v tretjem nizu je bila slika podobna. Ko je že vse kazalo, da bodo domačini tekmo gladko dobili, so si varovanci Dejana Fujsa znova zagrenili življenje. Po zaostanku 17:20 je Triglav naredil preobrat, na krilih Bojana Kristana celo povedel s 23:21. A so nato Sobočani po zaslugi odličnega bloka najprej izenačili ter po zaključni točki Andreja Tota odločili tekmo v svojo korist.