Panvita Pomgrad dobila prvi polčas

panvita pomgrad 18 20151126 1184352590Kranj, 26. novembra. V prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije so bili igralci Panvite Pomgrad boljši od Kranjčanov in dobili tekmo s 3:1 (19, -21, 20, 21). Triglav bo imel tako izjemno težko delo naslednjo sredo, če bo želel uresničiti željeno uvrstitev na finalni turnir, ki bo v začetku januarja 2016. Prekmurci so bili boljši nasprotnik, predvsem se je pokazala njihova večja izkušenost. Napravili so manj napak v ključnih trenutkih, igrali zrelo in organizirano v obrambi in precej bolj samozavestno zaključevali napade. Tu je še posebej prednjačil Aljoša Bogožalec, ki je domačemu bloku povzročal veliko preglavic. Kranjčani že v soboto ponovno igrajo s Panvito, tokrat v 10. krogu 1. DOL.

Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Globačnik(Topolšica) in Skudnik(Mežica).

Triglav Kranj: Lužovec 6, Hafner 3, A. Kök 4, Maček , Bregant 14, Uršič 10, Bežek(L), Kos 2, Mali 1, M. Kök 9, Rezar 12, Borič (L), Jovanov 1. Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 5, Pelemiš 8, Kvas 1, Detela 6, Rojnik 6, Flisar 7, Bogožalec 22, Grabar, Drvarič 3, Fridrih(L), Menih.

Začetek tekme je pripadel Prekmurcem, saj so Kranjčani naredili zapored 3 slabše poteze. Domači so kljub slabemu začetku hitro prišel v igralni ritem. Dve uspešni potezi Žige Lužovca in zgrešen udarec Bogožalca in izid je bil poravnan. Do tehničnega odmora so si kranjski odbojkarji sicer nabrali dve točki naskoka, ampak gostje so vseskozi pritiskali za priključek. Kapetan Kranjčanov Janko Bregant je pri 10:8 direktno iz servisa dosegel točko, kar je bil znak za Dejana Fujsa, da njegovi fantje potrebujejo odmor. Prekinitev je Panviti pomagala, saj so dvakrat dobro servirali in prišli do izenačenja. Zdaj je sledil odmor Kranjčanov. Gostje so prvič prišli v vodstvo, ko so z blokom ustavili Mateja Köka. Na drugi tehnični odmor so prav tako boljše volje odšli gostje, saj so vodili za 2 točki. Urban Drvarič je »poskrbel« še za drugi time-out domačega trenerja, ko je dosegel as za vodstvo 18:15. Sobočani so po prestopu Mateja Köka povedli že za 4 točke. Pri 22:17 se je niz že krepko nagibal v korist gostujoče ekipe. Z neubranljivim servisom ga je zaključil Jernej Detela.

Slab zaključek prvega niza se je nadaljeval tudi v začetku drugega. Kranjčani nikakor niso uspeli sestaviti svoje igre. Gostje so tudi z nekaj sreče pri servisu prišli do prednosti 4 točk. Kranjski trener je vzel pol minute odmora, zamenjal Mateja Köka z Galom Kosom in Triglav je uspel priti na točko zaostanka. Po lepi akciji Svita Hafnerja in Roka Rezarja je bil rezultat po dolgem času poravnan. Isti par je poskrbel tudi za vodstvo Triglava ob prvem tehničnem time-outu. Po odmoru so domači dosegli tudi prvi blok na tekmi in sledil je time-out gostov. Po odmoru je spet sledilo obdobje boljše igre gostov. Nekaj napak domačega organizatorja igre in malce bolj mlahavi napadi so imeli za posledico vodstvo gostov z 12:9. Menjava organizatorja pri domačih je prinesla Kranjčanom priključek na točko zaostanka.  Gostje so vodili in bili v prednosti vse do izida 20:18, nato pa so do konca niza dosegli samo še točko, saj so Kranjčani na servis Lužovca dosegli 4 zaporedne točke, bodisi z blokom ali pa z neugodnimi servisi in izidi na tekmi poravnali na 1:1.

V začetku 3. niza so bili Prekmurci spet nekoliko uspešnejši. Kranjčani so jih sicer hitro ujeli, a po lepi kontri Bogožalca je Panvita spet vodila za 2 točki, a vse to le za kratko, saj so domači spet dvignili v prestavo višje in prek Breganta povedli z 8:7. Panvita je prek Pelemiša izenačila izid takoj po odmoru, sledil je še padec igre pri domačih. Sobočani si niso dali dvakrat reči in so uspešno zaključili dva napada in prišli do prednosti 12:9. Pri 15:12 za goste je prišlo do prekinitve tekme, saj je domači libero z obrambo razbil reflektor in potrebno je bilo očistiti parket. Odmor je bolj prav prišel gostom, saj so pobegnili že na 6 točk prednosti. Kranjčani nikakor niso našli rešitve za boljši servis gostov, posledica je bil tudi uspešnejši blok. Gostje so sicer nekoliko popustili v zaključku niza, ampak vseeno je bilo prednosti dovolj za zmago in vodstvo 2:1.

V četrtem nizu je za posebnost poskrbel Dejan Fujs, saj je vzel kar dva odmora do izida 6:2. Drugi odmor je le pomagal, saj so gostje nanizali 5 zaporednih točk. Kranjčani so uspeli niz gostov prekiniti z blokom Pelemišu in dobiti prvi tehnični odmor z 8:6, a Prekmurci so po odmoru ponovni ušli na 2 točki prednosti. Do drugega odmora sta obe ekipi pokazali nekaj izjemno lepih potez v obrambi, a izid je ostal tesen, saj ni bilo popuščanja na nobeni strani. Začetek zadnje tretjine niza je obetal, da bo šlo vse skupaj na tesno. Malenkostno prednost so si ustvarili Sobočani in po napaki Breganta v mreži so si zagotovili dve točki prednosti. Panvito je v igri držal predvsem Bogožalec, ki ga domači blokerji niso uspeli ustaviti. Za zaključek je najboljši posameznik tekme dosegel še točko s servisom in priboril svoji ekipi prvo zaključno žogo na tekmi, ki so jo takoj tudi izkoristili.