Panvita Pomgrad domov s tremi točkami

IMG_085Kranj, 13. oktobra. Odbojkarji Astec Triglava so tudi v drugi tekmi prvega dela ligaškega tekmovanja izgubili vse tri točke. Tokrat je bila s 3:0 (17, 26, 25) boljša ekipa Panvite Pomgrad iz Murske Sobote. Kranjčani so v prvem nizu izgubili kompas pri 17. točki, v drugem in tretjem nizu pa se je bil izenačen boj, v katerem pa so bili obakrat v končnici na razliko uspešnejši gostje.

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: L.Globačnik (Topolšica), Melavc (Šempeter).

Astec Triglav:  Klemenčič, Lužovec, S. Hafner 3 , Jovanov, Bilandžić 4, Močnik 7, Rop 10, Bežek(L), Štembergar Zupan 10, T. Hafner 3, Perhaj, Rezar 7. Trener: Matej Maček

Panvita Pomgrad: Ajlec 7, Vogrinčič, Pavlovič, Mijalkovič 12, Čolović 4, Flisar 11, Koncilja 7, Tot 8, Grabar, Drvarič, Perhavec, Vrabl(L).

STATISTIČNI PODATKI

Kranjčani so tekmo odprli nekoliko bolj poletno in si preko kapetana Ropa priigrali prednost 4:2. Ko je pri gostih prišel na začetni udarec Flisar, pa so gostje rezultat poravnali na 4. točki. Ob prvem tehničnem odmoru so vodili Kranjčani spet za 2 točki. Tudi po odmoru se je nadaljevala nervozna igra na obeh straneh. Oboji so precej grešili, a domači vseeno nekaj manj in tako so vseskozi ohranjali prednost ene ali dveh točk. Gostje pa niso popuščali in so Kranjčanom vseskozi dihali za ovratnik tako da se Triglavani nikakor niso mogli odlepiti. Rezultat te nepopustljivosti se je pokazal  na drugem odmoru, saj so z  blokom prišli do prednosti 15:16. Po odmoru je Kranjčanom padla še zbranost na sprejemu začetnega udarca in gostje so prvič vodili za 2 točki, ko je Matej Maček vzel prvi odmor na tekmi pri izidu 16:18. S preveč neodločno igro v napadu Kranjčani niso uspeli ujeti gostov, ki so višali prednost. Pri izidu 17:20 je sledil še drugi odmor domače ekipe, ki pa ni pripomogel k preobratu, saj so domači igralci v napadu vse žoge pošiljali v blok gostujoče ekipe, ki je dobila še pet točk zapored in s tem tudi prvi niz.

Slika na igrišču se v začetku drugega niza ni kaj prida spremenila. Čvrst blok gostov, slab sprejem domačih in vodstvo Prekmurcev z 0:3. Nato pa so se domači zbrali in goste pri 5. točki ujeli. Pri Kranjčanih je malce šepal sprejem začetnega udarca in posledično organizacija napada, gostje so to izkoristili in prvi tehnični odmor odločili v svojo korist. Nato se je razigral Andrej Štembergar Zupan v napadu in izid je bil spet poravnan. Ko je že kazalo, da so Kranjčani »pozabili« delati napake, pa je spet sledilo obdobje slabše igre in pri 12:15 je moral domači trener z odmorom prekiniti serijo gostov. Tudi ob drugem tehničnem odmoru so gostje še vedno imeli prednost 3 točk. Nato je sledila menjava podajalca in korektorja v ekipi Astec Triglava z bratoma Hafner in igra je spet stekla. Pri 19:19 so si pol minute predaha vzeli gostje. Končnica je izjemno napeta in borbena z obeh strani. Do 23. točke si nobena ekipa priigrala višje prednosti. Do zaključne žoge so prvi prišli gostje in sledil je še drugi odmor domačega trenerja. Kapetan domačih je izenačil, Rok Rezar pa z blokom priboril zaključno žogo domačim. A niza domači niso uspeli zaključiti v svojo korist. Zopet so do prednosti prišli gostje in izkoristili zaključno žogo.

Tudi v tretjem nizu je začetek kazal na gladko zmago gostov, a so Kranjčani v nadaljevanju vendar zaigrali bolje, do tehničnega odmora Sobočane ujeli, nato pa povedli z 10:9. Čvrsta igra tako v napadu kot v obrambi je pomagala domačim do prednosti 14:11. Potem pa so si spet privoščili nekaj napak na sprejemu servisa in gostje so prek Flisarja izid poravnali na 14. Ko so Sobočani dosegli še četrto točko zapored, je sledil je odmor domačih, ki pa serije gostov ni ustavil. Na drugi tehnični odmor je šla Panvita s prednostjo dveh točk. Kranjčani se niso predali, z boljšim začetnim udarcem so goste potisnili od mreže in ponovno ujeli priključek. Spet je kazalo na razburljivo končnico, saj je bil pri 20. točki izid še vedno izenačen. Dva izvrstna servisa Svita Hafnerja sta domače pripeljala do vodstva 22:20. Prekmurci so poizkušali težave rešiti s pol minute odmora. Andrej Tot je najprej znižal na točko zaostanka, nato pa so še Kranjčani naredili napako in spet je šlo vse znova. Kranjčani so sicer imeli že dve točki prednosti in zaključno žogo, a so vse skupaj zapravili. Gostje so se po dolgem času veselili zaslužene zmage v Kranju.