Pester vikend za naše mlajše ekipe

Za našimi mlajšimi selekcijami je kup pestrih odbojkarskih dni! Vse tri mlajše članske ekipe so žal izgubile z rezultatom 3:2, zato pa so mladinske in kadetske ekipe imele nekaj več uspeha.

Druga moška članska ekipa je v Hočah po več kot dve uri trajajočem izenačenem boju izgubila s 3:2 in se domov vrnila s težko prigarano točko. Trener Janez Mohar: “Prvi niz in polovico drugega so bile glave še v kombiju. V tretjem in četrtem smo našli svoj servis in dobro odigrali, v petem pa je zmanjkalo konkretnega zaključka, da bi domov odnesli kaj več kot 1 točko.” Izjava kapetana, Kristjana Karničarja: “Prva dva seta se nismo uspeli zbrati in smo delali preveč napak predvsem na servisu. V nadaljevanju pa smo kljub odsotnosti trenerja in kasnejši poškodbi Jake Grabca uspeli pokazati svoje prave barve in se vrnili v boj za zmago. Žal smo ga po napetem petem nizu izgubili. Ponosen sem na fante in hvaležen Janezu za pomoč pri vodenju ekipe.” V naslednjem krogu ekipa Vet4Pet Triglav doma gosti Merkur Maribor II. Tekma bo 18.11. ob 14:30 v ŠD Planina. Vabljeni!

Poraz s 3:2 se je dogodil tudi naši tretji moški članski ekipi, ko so v ŠD Planina gostili Ringer Žirovnico. Triglavani so že vodili z 2:1 v nizih, vendar so se gostje vrnili in v petem nizu slavili s 15:11. Triglav Kranj III se tako nahaja na 6. mestu lestvice 3. DOL, naslednja tekma pa bo zanje 18.11. ob 17:00 v Braslovčah.

Tudi naša prva ženska članska ekipa ni ušla uroku poraza s 3:2 – premoč so ravno s tem rezultatom morale priznati ekipi Neptun Swisspearl iz Kanala. Triglavanke so sprva zaostale z 1:0 v nizih, nato osvojile drugi in tretji niz, za tem pa spet dva izgubile. Za Kranjčanke je to že tretji poraz v petih nizih letos in še vedno imajo le eno zmago v svojem izkupičku. Na lestvici 2. DOL-zahod tako zasedajo 7. mesto in bodo morale v nadaljevanju obrniti trend, če bodo želele doseči cilj uvrstitve v prvo ligo. Naslednja priložnost bo v soboto, 18.11., ob 18:00, ko bodo na OŠ Staneta Žagarja gostile zadnjeuvrščeni Lubnik.

Prva ekipa kadetov je v Kanalu začela s tekmovanjem v 1. kadetski ligi. V prvi tekmi so po zaspanem začetku in izgubljenem prvem setu ogreli stroj in zmagali drugega, nato pa še tretjega z izidom 15:13 in tako zabeležili prvo zmago v močni prvi ligi. V drugi tekmi so nasprotniki iz Kočevja z dominantno ofenzivno igro suvereno slavili v obeh nizih in Triglavani so jo tako po rezultatu 2:0 pobrisali nazaj domov.

Prva ekipa kadetinj pa je igrala tekme 2. kroga 1. lige. Z eno zmago in enim porazom so imele polovičen uspeh. Po hudem boju so izgubile prvo tekmo z ŽOK Triglav z 2:0, v drugi pa prepričljivo premagale Mlade Jesenice z 2:0. Izjava trenerja Bogdana Boce Veličkovića: “Čestitke puncam za igro in za zmago v drugi tekmi. Še vedno se učimo zmagovati in izgubljamo končnice, vendar je to proces, kot vse v življenju. Veseli me, da so punce zelo odgovorno odigrale drugo tekmo, posebej prvi niz, ki so ga zmagale s 25:4. Danes so vse punce dobile priložnost za igranje, kar je pomembno za njihov napredek.”

Prejšnji vikend so mladinke igrale 2. krog 1. lige v Kamniku in prvič zmagale v 1. ligi. Prvo tekmo so izgubile proti Vital Ljubljana z 2:0, drugo pa po napetem odločilnem nizu (19:17) zmagale proti močnemu Ankaranu z 2:1 in se tako prvič letos veselile zmage v najvišjem kakovostnem razredu mladink. Izjava trenerja Bogdana Boce Veličkovića: “Čestitke puncam za odličen turnir in prvo zmago. Kljub poškodbi podajalke Neje Urankar in libera Eme Mekuč, ki se je zgodila sredi prvega niza, so punce držale vrste in odigrale za svoji dve soigralki… to je karakter, to je ekipa. Danes so videle, da je vse mogoče, ko igrajo kot ekipa, in se tako obnašajo tudi izven igrišča. No, to je šele začetek, delamo naprej.”

Tudi mladinci so bili aktivni prejšnji vikend in igrali tekme 1. lige. V prvi tekmi so z 2:0 premagali Radence, v drugi pa Kostanjevico na Krki, prav tako z 2:0. “Odigrali smo dokaj pametno, kolikor je bilo potrebno za zmagi. Je dejstvo, da nas naprej čakajo bolj zahtevne tekme, ampak imamo tudi mi še nekaj rezerve. Zaenkrat smo v prvi ligi še vedno dobro pozicionirani, brez večjih spodrsljajev. Že 19.11. pa imamo v Kranju turnir, kjer bodo prisotni težji nasprotniki. Hvala bogu, to je samo dobro,” je povzel trener Aleš Hribar.