Po daljšem času spet zmaga za Hišo na kolesih Triglav

V 13. krogu 1.DOL zmaga za kranjske odbojkarje. V Novem mestu v Športni dvorani Marof so bili s 3:2 (20, 24, -18, -25, 10) boljši od domače Krke. V nervozni tekmi, ki je bila za oba nasprotnika zelo pomembna za utrditev položaja na lestvici, so Kranjčani povedli že z 2:0, imeli zaključno žogo v četrtem nizu, a dokončno strli odpor Dolenjcev šele v petem skrajšanem nizu.

Dvorana Marof, sodnika Perčič in Adrovič (oba Kamnik).

Krka: Hafner 3, Ožbalt (L), Erpič 8, Vrhovšek, Kosmina 15, Kafol, Koncilja 11, Pucelj (L), Kumer 19, Lindič, Ogulin, Renko, Turk 13. Trener: Tomislav Mišin.

Hiša na kolesih Triglav: Plot (L), Tučen 8, Bregant 23, Kos 9, Bošnjak 20, Pernuš 2, Mali 6, Libnik (L), Jenko 5, Maček 1, Kök 3. Trener: Sašo Rop.

Tekmo so odločneje začeli odbojkarji Hiše na kolesih. Hitro so si priigrali nekaj točk prednosti, po uspešnem bloku pa so povedli že z 9:4. Gosti so bili bolj natančni na sprejemu in posledično so imeli lažje delo v napadu. Krkašem na drugi strani nikakor ni stekel začetni udarec. Pri zaostanku z 12:17 je domači trener Tomislav Mišin uporabil še drugi odmor, a želenega učinka ni bilo. Sledila je še ena napaka domačih in niz je bil praktično že v rokah gostov.

Pričetek drugega niza je bil zrcalna slika prvemu. Krkaši so povedli za nekaj točk, a gosti so z asom Jenka zaostanek izničili na deveti točki. V nadaljevanju sta se pri domačih razigrala Kosmina in Kumer. Na dober servis Koncilje so domači v končnico vstopili z lepo prednostjo štirih točk (20:16). Štiri točke zalogaja so bile na koncu premalo. Gosti so izid poravnali na 23. točki. Kosmina je domačim priigral prvo zaključno žogo. S silovitim udarcem je na 24 poravnal Bošnjak, nato pa je v ospredje stopil razpoloženi kapetan gostov, Janko Bregant, in poskrbel za dva močna servisa. Ob zadnjem je sprejem domačih zletel prek mreže, Kranjčani pa so ponujeno priložnost zgrabili z obema rokama.

Tretji niz je potekal po notah gostiteljev. Gostom je nekoliko pošla koncentracija po dveh osvojenih nizih, kar so domači s pridom izkoriščali. Po uspešnem napadu Kosmine so Krkaši povedli z 20:15. Sledili sta še dve napaki gostov, Hafner je dodal as, z novo napako pa so niz končali kar Gorenjci sami.

Četrti niz je bil v znamenju obeh korektorjev. Voz domačih je vlekel Kumer, goste pa je v igri ohranjal Bregant. Bolje je kazalo domačim. Po dolgi in lepi izmenjavi je z zvitim udarcem za prednost petih točk (18:13) poskrbel Turk. Gosti se niso predali. Z uspešnim napadom Malija so Krkaše ujeli na 22. točki in napovedali novo napeto končnico. Kranjčani so že imeli v rokah zaključno žogo za zmago, a s tem se ni strinjal kapetan Krke. Z uspešnim napadom, kateremu je v naslednji točki dodal še blok, je izid poravnal na 24. Gosti so domačim z napako podarili prvo zaključno žogo, ki jo je po dolgi in lepi izmenjavi z zvitim napadom izkoristil Turk in tako tekmo poslal v peti niz.

Drama se je nadaljevala v petem nizu. Sodniška ekipa je z nekaj odločitvami v novomeško dvorano vnesla precej nemira, močno se je razburil tudi trener Novomeščanov, Tomislav Mišin in hitro prejel rdeči karton. Nervozo domačih so s pridom izkoristili gosti. Na menjavo polja so odšli s štirimi točkami prednosti. Sledili sta dve točki domačih in trener gostov, Sašo Rop je posegel po odmoru. Po odmoru so domači storili nekaj neizsiljenih napak, za gostujočo piko na i pa je Bregantu uspel še udarec po diagonali. Pri domačih se je nadaljevala nervoza in sodniku ni preostalo drugega, kot da izključi trenerja Mišina. Na tej točki je bilo že jasno, da bo zmaga odšla v Kranj.

Izjave po tekmi:

Martin Kosmina, kapetan Krke: “Tekmo smo začeli medlo, tako kot se nam je to dogajalo že pred novim letom. Nato smo se končno uspeli malo razigrati, a v petem nizu je zmanjkalo prave koncentracije in tako je peti niz odšel v roke Kranjčanom.”

Janko Bregant, kapetan Hiše na kolesih: “Kljub velikemu številu neizsiljenih napak v petem nizu smo prigarali to zmago. Podobno, kot na prvih dveh tekmah po novem letu, se nam je ponovilo tudi na tej. Razlika je bila v tem, da smo tokrat zdržali dva niza. Proti Mariboru smo zdržali en set, prejšnji teden proti Panviti smo ravno tako zdržali prvi set in se nato vračali. Enostavno, bil je derbi in k sreči smo ga obrnili v našo prid.”