Po sistemu vroče – hladno tokrat hladno

salonit 5 20151109 1867955476Kranj, 19. marca. Kranjčani so doma izgubili proti Salonitu s 3:1 (17, 18, -19, 22) in tako izgubili možnosti za osvojitev petega mesta v modri skupini, ki prinaša na papirju nekoliko lažjega nasprotnika. Ker je tudi Panvita Pomgrad že osvojila končno 3. mesto, je jasno, da se bodo v četrtfinalu končnice kranjski odbojkarji pomerili z murskosoboškimi. Kranjčani so odigrali tokrat slabšo tekmo, še posebej so v prvih dveh nizih slabo sprejemali servise nasprotnika, šepal pa je tudi napad. Na tak način pa seveda ni mogoče premagati ekipe, ki igra tako dobro obrambo kot Salonit.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Pevc (Škofja Loka), Klinar (Žirovnica).

Triglav Kranj : Lužovec 4, Hafner 1, A. Kök 2, Maček, Bregant 14, Uršič 2, Bežek(L), Kos, Mali 4, M. Kök 12, Rezar 7, Jovanov 2, Pleša. Trener: Sašo Rop.

Salonit Anhovo: Mijatović, Česnik 5, Šarič, Karnel, An. Kovačič, Dos Santos 14, Jerončič, Čabarkapa 15, Okroglič 16, Krivec, Tomič 1, Savičić 7. Trener: Leon Schilling.

Kranjčani so sicer začeli tekmo zelo zavzeto, ampak premalo čvrsto za dobro obrambo gostov, ki je silila napadalce Triglava v napake. Do prvega tehničnega odmora so si gostje tako nabrali 3 točke prednosti. Kranjčani so tudi po odmoru grešili več kot gostje, tako da se je izid še naprej višal v korist Salonita. Do drugega tehničnega odmora Kranjčani niso sestavili poštenega bloka, tako da gostom ni bilo težko držati visoke prednosti. Sašo Rop je zato iz igre potegnil Roka Rezarja, zamenjal ga je Miloš Jovanov. Šest točk prednosti iz prvega dela niza pa je bilo vendarle dovolj zaloge, da so gostje brez težav osvojili prvi niz, saj so imeli vse statistične kazalnike precej boljše od domačih.
Tudi v drugem nizu so gostje ušli na 6:2, kljub time-outu Saša Ropa. Kranjčani enostavno niso znali spraviti žoge v igrišče, tako da je Salonit vodil 8:4 tudi ob prvem tehničnem odmoru. Z nekaj uspešnimi bloki so Kranjčani uspeli priti na 2 točki zaostanka, ampak slab sprejem je še naprej onemogočal domačim, da bi res ulovili priključek. Kranjski napadi so bili prešibki za dobro postavljeno obrambo Salonita, ki si je podobno kot v prvem nizu nabral visoko prednost in brez težav povedel z 2:0. Kranjske sanje o petem mestu so počasi postajale utopija.
Tretji niz so Kranjčani vendarle začeli bolje in prvič na tekmi povedli za 3 točke. Kanalce so s servisi spravili nekoliko od mreže ter potem z blokom dokončali začeto. Po tehničnem odmoru so gostje vzpostavili ravnotežje in to prav s pomočjo bolj natančnega sprejema. Triglav je zaigral tudi bolje v obrambi, fantje so ujeli nekaj težkih žog, ki sta jih Matej Kök in Janko Bregant v protinapadih realizirala v točko. Pri 12:8 je trener gostov vzel svoj prvi (!!) odmor na tekmi. Gostom se je nekoliko podrl sistem igre, saj so naredili še dve napaki in Schilling je vzel še en odmor, ki pa tudi ni kaj prida pomagal, saj so gostujoči odbojkarji naredili še eno napako, ki jo je v točko spremenil Nejc Uršič. Serijo Kranjčanov je z blokom Mateju Köku ustavil Israel Dos Santos, še točko bližje pa je goste spravil Jure Okroglič, ki je bil še naprej izjemno razpoložen na servisu. Salonit je še naprej vztrajno manjšal zaostanek, Kranjčani pa so po nekaj slabših potezah ponovno vzpostavili ravnotežje in z blokom Čabarkapi ponovno prišli na 6 točk prednosti. Primorci so bili tudi pri izidu 20:14 daleč od tega, da bi se vdali. Česnik je s servisom še znižal na 20:16, kaj več pa v tem nizu kljub borbenosti niso uspeli.
V četrtem nizu so gostje začeli zelo motivirano. Pri 5:2, ko je as dosegel Jure Okroglič, je moral Sašo Rop poseči po prvem odmoru. Kranjčani so nato izid izenačili, po winnerju Breganta pa prišli do prvega vodstva v četrtem nizu. Dve tehnični napaki Kranjčanov sta omogočili Salonitu izenačenje, a triglavani so z borbenostjo ponovno prišli do prednosti. Rok Rezar je odlično serviral in Matej Kök je slab sprejem pretvoril v prednost 12:9. Gostje so s 3 zaporednimi točkami izenačili, Jure Okrogilč je z blokom ustavil Breganta. Kranjčani so ustavili serijo gostov in dobili drugi tehnični odmor 16:14. Gostje so po odmoru naredili preobrat in povedli za 2 točki. Janko Bregant je s servisom in napadom prednost Salonita znižal na točko, več pa ni šlo. Jure Okroglič je priboril prvo zaključno žogo, ki so jo Primorci takoj tudi izkoristili.