Pokal Avtohiše Vrtač Kranj 2021

Z vsakim dnem se nezadržno približuje začetek državnega odbojkarskega prvenstva. Že tradicionalno pa pred tem v Kranju prirejamo prvo resnejšo preizkušnjo za domače in gostujoče odbojkarje – turnir za pokal Kranja, ki letos nosi ime Pokal Avtohiše Vrtač Kranj 2021. V soboto in nedeljo, 4. in 5. septembra, se bodo v ŠD Planina za naslov borili Calcit Volley, MOK Krka, SK Zadruga Aich/Dob (Avstrija) in gostitelji Hiša na kolesih Triglav. Ogled turnirja bo možen v živo, obiskovalci pa morajo izpolnjevati pogoj PCT.

V domači ekipi bomo letos videli kar nekaj sprememb v postavi. Ekipi sta se pridružila dva mlada in perspektivna reprezentanta – libero Žiga Kumer, ki prihaja na posojo iz ekipe ACH Volley, in sprejemalec/korektor  Tilen Pušnik, ki prihaja na posojo iz ekipe Calcit Volley. Iz vrst Hiše na kolesih Triglav se Matic Fajfar seli v drugo člansko ekipo OK Triglav Kranj, korektor Jure Glamočanin pa bo v sezoni 2021/22 posojen na Brezovico, kjer si bo v 1.b ligi pridobival igralne izkušnje.

Tudi v gostujočih ekipah bo precej novih igralcev. Avstrijcem sta se pridružili Marino Marelić (nekdanji sprejemalec HAOK Mladost Zagreb) in Jani Jeliazkov (reprezentant Bolgarije). V Kamniku so se poslovili trener Gregor Jerončič ter igralci Sašo Štalekar, Rok Jerončič in Milosz Hebda, novinca pa sta  finski reprezentant Tomi Siirilä in srbski sprejemalec Danilo Pavlović. MOK Krka gre v sezono s štirimi okrepitvami: Fran Peterlin (Salonit Anhovo), Žiga Čopi (Hoče), Nik Lavrič (Kočevje) in Matevž Hvala (Krka).

Spored:

sobota

10:00 Hiša na kolesih Triglav – Calcit Volley

12:00 MOK Krka – SK Aich/Dob

16:00 Calcit Volley – SK Aich/Dob

18:00 Hiša na kolesih Triglav – MOK Krka

nedelja

10:00 Hiša na kolesih Triglav – SK Aich/Dob

12:00 Calcit Volley – MOK Krka