Pokal Avtohiše Vrtač Kranj 2023

Z vsakim dnem se nezadržno približuje začetek državnega odbojkarskega prvenstva. Že tradicionalno pa pred tem v Kranju prirejamo prvo resnejšo preizkušnjo za domače in gostujoče odbojkarje – turnir za pokal Kranja, ki letos nosi ime Pokal Avtohiše Vrtač Kranj 2023. V nedeljo, 24. septembra, so se v ŠD Planina za naslov borili ACH Volley Ljubljana, OK Mladost Ribola Kaštela (Hrvaška), SK Zadruga Aich/Dob (Avstrija) in gostitelji Hiša na kolesih Triglav.

Trener domače ekipe Sašo Rop je pred turnirjem dejal: “Prvi večji test pred sezono bo zagotovo Pokal Kranja. Ponovno bomo igrali v imenitni družbi prvakov sosednjih držav. ACH Volley Ljubljana, SK Zadruga Aich/Dob, OK Mladost Ribola Kaštela so zagotovo eminentna imena v srednjeevropskem prostoru. 24.9. nas v Kranju torej čaka prava poslastica.”

Pokal Avtohiše Vrtač Kranj 2023 so osvojili avstrijski gostje, SK Zadruga Aich/ Dob. V finalu so z 2:1 (20, -22, 21) odpravili slovenske prvake ACH Volley Ljubljana, pred tem pa ekipo gostiteljev. Kranjčani so se po uvodnem porazu pobrali in z 2:1 premagali tretjeuvrščeno ekipo hrvaškega prvenstva – OK Ribola Kaštela. Turnir je bil dobrodošla priprava za vse nastopajoče, saj že kmalu začenjajo z državnimi prvenstvi. Triglavani bodo na uvodni tekmi, 7.10. ob 18h, v ŠD Planina gostili Panvito Pomgrad.

Rezultati:

10:00 Hiša na kolesih Triglav – SK Zadruga Aich/Dob 0:3
11:30 ACH Volley Ljubljana – OK Mladost Ribola Kaštela 3:0
13:30 Hiša na kolesih Triglav – OK Mladost Ribola Kaštela 2:1
15:15 SK Zadruga Aich/Dob – ACH Volley Ljubljana 2:1

Končni vrstni red:

  1. SK Zadruga Aich/Dob
  2. ACH Volley Ljubljana
  3. Hiša na kolesih Triglav
  4. OK Mladost Ribola Kaštela

Galerijo slik najdete na našem Facebook profilu.