Pokal Kranja odnesli gostje iz Gradca

Na tradicionalnem turnirju za Pokal Kranja domačim ni uspelo ubraniti naslova iz lanskega leta. V tekmi za 1. mesto so bili z 2:1 po tesnem tretjem nizu boljši igralci ekipe UVC Graz.

Turnir je postregel s pestrim naborom petih ekip iz štirih držav. UVC Holding iz Gradca, VBK Wörther-See-Löwen iz Celovca, Sloga iz Trsta, MOK Rijeka in kranjski Triglav so se v dveh dneh pomerili vsak z vsakim v tekmah s tremi igranimi seti. Videli smo kar nekaj izenačenih tekem s končnimi izidi 2:1, občutneje pa sta dominirali ekipi Triglava in UVC Graz, ki sta bili do medsebojnega obračuna neporaženi.

Tekma, ki je najbolj obetala, je tudi postregla za napetim razpletom, ki je razživel dvorano na  Planini. V prvem nizu so bili boljši nasprotnik igralci UVC-ja, predvsem je izstopal njihov prodorni korektor Maximilian Auste, bivši igralec Berlin Recycling Volleys. V drugem nizu so se domači zbrali in po 10. točki zagospodarili na igrišču. Aleš Kök, ki letos po novem servira iz skoka, je napravil serijo, ki jih je oddaljila od avstrijskih gostov. Ob obetavni obrambni igri je bilo to dovolj za lagodno izenačenje na 1:1. V tretjem nizu je Rop nekoliko zamenjal domačo postavo in poizkusil še z drugimi igralci na poziciji sprejema in bloka, kjer je v naši ekipi največ konkurence. Večji del seta so se Kranjčani ubadali s sprejemom in organizacijo napada in dopustili tretjeuvrščeni ekipi avstrijskega prvenstva, da se razigra. Ob samem koncu je s ponovno odlično obrambo Triglavanom uspelo ujeti goste na 23. točki, naslednji dve pa je zaključil mladi korektor Auste in prinesel ekipi UVC Graz zmago v Pokalu Kranja.

Domači trener Rop je bil kljub finalnemu porazu s turnirjem zadovoljen, saj je lahko različne oblike kranjske postave preizkusil proti raznolikim nasprotnikom in tako naredil korak k boljši pripravljenosti na prihajajoči turnir MEVZA za srednjeevropski pokal.

Končni vrstni red:

  1. UVC Holding Graz
  2. OK Triglav Kranj
  3. Sloga
  4. MOK Rijeka
  5. VBK Wörther-See-Löwen Klagenfurt