ASTEC TRIGLAV V FINALU DRŽAVNEGA PRVENSTVA MLADINCEV!

Mlad polf logoRezultati tekem:

T1: Astec Triglav – Braslovče  2 : 0 (15, 22) / LiveStat
T2: GOKOP Fram – GO Volley  0 : 2 (-20, -24) / LiveStat
T3: Astec Triglav – GO Volley 2 : 0 (22, 20) / LiveStat
T4: Braslovče – GOKOP Fram 0 : 2 (-22, -14) / LiveStat
T5: GO Volley – GOKOP Fram 2 : 0 (21, 21) c/ LiveStat

Na finalni turnir sta se uvrstila Astec Triglav kot prvi in GO Volley kot drugi.

Mladinski polfinale – 22. december – skupina B

AT mladinci 2013

Kranj, 22. decembra – Športna dvorana Planina. Sodniki: Kern, Markelj, Slavec.

V polfinalni skupini B so se v Kranju za napredovanje v finale pomerile ekipe OK Fram, GO Volley, Braslovče in domači Astec Triglav. Pred lepim številom gledalcev, ki se ga ne bi sramovali niti na prvoligaških tekmah – na tribunah Športne dvorane Planina se jih je na prvi tekmi zbralo  preko 200, sta tekmovanje odprli ekipi Astec Triglava in Braslovč.

Astec Triglav : Braslovče 2:0 (15, 22)

Sodnika Kern in Slavec (oba Kranj)

Astec Triglav:  Treven(L), Vene(L), Oman, Blaznik, Kalan 1, Josipovič 6, Berce, Urana, Mali 8, Vozlič, Košenina 4,  M. Kök , A. Kök 8, Kos 9.

Braslovče: Šoštarič 1, Šolinc 11, Skok, Strahovnik 1, Volovlek 1, Strojanšek, Hribernik 2, Marovt 3, Sternad.

Kranjčani so začeli odločno in hitro povedli s 5:0. Gostujoči odbojkarji so se nato malo zbrali in ustavili serijo domače ekipe. Po izidu 10:6 pa so Triglavani spet stopili na plin in se oddaljili na 8 točk prednosti. Borbena igra mladincev Braslovč Kranjčanom ni dopuščala oddiha. Pri izidu 18:10 je bilo že jasno, da bo prvi niz dobil Astec Triglav, ki je pridno izkoriščal prednost v višini – z natančnimi napadi in čvrstim blokom so Kranjčani še povečali prednost in prvi niz osvojili s 25:15.

V drugem nizu so Braslovče bolje začele, Kranjčani so delovali nekoliko zmedeno, Braslovče so si priigrale prednost treh točk. Ko je začel spet delovati kranjski napad, je prednost Braslovč skopnela in pri 10. točki je bil izid poravnan, vse se je začelo znova. Tokrat je za razliko od začetka niza svoj nivo igre stopnjevala domača ekipa, ki je prišla do vodstva 20:15. Spet je bolje deloval kranjski začetni udarec in posledično so imeli blokerji lažje delo. Braslovčani seveda niso popuščali in so se borili ob glasni spodbudi svojih navijačev za vsako točko. Kranjčane so s takšno igro silili v napake, prednost še enkrat znižali na 2 točki, nato pa sami naredili napako in tekma se je končala z zmago Astec Triglava 2:0. Pri Braslovčah je izstopal Grega Šolinc, ki je bil izjemno učinkovit v napadu, pri Kranjčanih pa velja pohvaliti podajalca Aleša Köka, ki je z nekaj atraktivnimi potezami poskrbel za navdušenje na tribunah, lep prispevek pa so dali tudi Maks Josipovič, Miha Mali in Gal Kos.

 

GOKOP  Fram : GO Volley 0:2 (-20, -24)

Sodnika Markelj (Bled), Kern (Kranj)

GOKOP Fram: J. Mulec 5, Kirbiš, Čopi 5, N. Mulec, P. Mejal 1, Vidovič, Leva 5, Ekart(L) Vidovič Reich (L), Herman 2, Berglez, Golavšek 6, M. Mejal.

GO Volley: Vrtovec 6, Kavčič 4, Kordež , Krašna, Maraž (L), Godnič 2, Konjedic 3, Marc 8, Gregorič, Križanič 7, Faganel, Gašparin (L).

Začetek druge tekme je bil izenačen, favorizirani Novogoričani niso uspeli izkoristiti svoje prednosti v višini in izkušnjah, saj kar trije njihovi igralci že uspešno nastopajo tudi v prvoligaški postavi GO Volleya. Žiga Čopi je odlično ustavil Matica Vrtovca z dvema blokoma, GOKOP Fram je vodil s tremi točkami prednosti in to je bil znak za alarm za Sama Miklavca. Po odmoru so se Primorci zbrali, Štajerce ujeli na 9. točki in sledilo je izenačeno nadaljevanje. Po nekaj boljših začetnih udarcih Tilna Križaniča so Primorci prišli do prednosti, a kljub številnim priložnostim v protinapadih pa ga niso uspeli povečati, saj so bili premalo zbrani v napadalnih udarcih. Ko se je niz prevesil v končnico, pa je zbranosti popustila pri Framčanih, Primorci so »zaklenili« blok in si pridobili lepo prednost 4 točk, ki je niso več izpustili in dobili prvi niz 20:25.

V drugem nizu so odbojkarji iz Nove Gorice začeli bolj zbrano in si že takoj na začetku priigrali prednost 3 točk. Svojo prvo točko na tekmi je dosegel sicer najboljši napadalec GO Volleya Matic Vrtovec, ki je imel v prvem nizu ničen statistični učinek, kar je še dodatno dolilo olja na ogenj Primorcev. Kazalo je že, da se bodo sprehodili do konca niza, a po time-outu Framčanov se je slika na igrišču popolnoma spremenila. Izjemno so odigrali mladi Štajerci v obrambi, dodali še as Leona Golavška in tako prišli do vodstva. Primorska ekipa je začela grešiti, tako na sprejemu kot v napadu, Štajerci pa so igrali kot prerojeni in vodili že z 18:10. Ko je že vse kazalo, da bo potreben še tretji niz, se je novogoriška ekipa prebudila ter z delnim izidom 7:1 ponovno ujela priključek. Framčani so nato ustavili serijo GO Volleya in z umirjeno igro držali prednost 2-3 točk. Ko je prišel na servis Matic Vrtovec, pa je GO Volley ponovno zapretil in z asom je Matic pripeljal svojo ekipo do izenačenja na 23. točki. Framčani so imeli po napaki istega igralca že prvo zaključno žogo, ki je niso uspeli izkoristiti, zato pa so svojo prvo izkoristili Novogoričani in se veselili zmage z 2:0.

Astec Triglav : GO Volley 2:0 (22, 20)  

Sodnika Slavec (Kranj) in Markelj (Bled)
Astec Triglav:  Treven(L), Vene(L), Oman, Blaznik, Kalan , Josipovič 3, Berce 1, Urana, Mali 6, Vozlič, Košenina 2,  M. Kök 7, A. Kök 8, Kos 6.

GO Volley: Vrtovec 6, Kavčič 2, Kordež, Krašna 1, Maraž (L), Godnič 3, Konjedic, Marc 6, Gregorič, Križanič 10, Faganel, Gašparin (L).

V tekmi, katere zmagovalec se že uvrsti na finalni turnir, sta ekipi začeli enakovredno, manjšo pobudo so imeli Kranjčani. To pobudo so realizirali tudi v prednosti 4 točk, saj so napadalci iz Nove Gorice naredili zapored kar nekaj napak. Pri izdiu 12:6 za Kranjčane je Samo Miklavc zamenjal Janija Konjedica z Rokom Krašno in GO Volley je ustavil nalet Astec Triglava s 3 zaporednimi točkami. Tilen Križanič je z asom že vzpostavil za Primorce bolj znosen izid na semaforju. Obe ekipi sta odigrali nekaj lepih obramb, tako da so imeli gledalci, ki so bučno spodbujali obe ekipi, res kaj videti. Prednost Kranjčanov je ponovno zrasla, ko je bil na servisu Matej  Kök, ki je nastopil zelo motivirano, kljub temu, da se je dan prej na tekmi 1.DOL lažje poškodoval. GO Volley kljub time-outu ni uspel povsem umiriti razigrane domače šestorke, čeprav so se primorski odbojkarji po asu Janija Godniča znova približali na 3 točke zaostanka. V končnici so se Novogoričani povsem približali Kranjčanom, saj le-ti niso izkoristili nekaj napadov zapored. Prvo zaključno žogo je Triglavanom priboril Matej Kök, ki je tudi neustrašno zaključil prvi niz.

Drugi niz so Triglavani odprli z asom, igrali izjemno požrtvovalno, a za udobnejšo prednost je bilo premalo zbranosti. To so s pridom izkoriščali Novogoričani in prišli na ta račun tudi do rezultatske pobude. Po bloku Tilnu Križaniču so Kranjčani spet nekaj lažje dihali, Samo Miklavc pa je začutil, da je čas za pol minutni odmor, saj je igra njegove ekipe padla. Odmor je bil za nekaj trenutkov uspešen, nato pa so Kranjčani spet naredili serijo in se odlepili na 13:9. Nekaj zmede v domači sprejemalski liniji je Novogoričane spet pripeljalo bližje, a so se tokrat Triglavani hitro zbrali. S prizadevno in nepopustljivo igro v obrambi so pridno nabirali točke in pri prednosti 16:11 je moral Samo Miklavc ponovno poseči v dogajanje na igrišču s pol minute odmora. Ko je Maks Josipovič dosegel as, Blaž Košenina pa ustavil Matica Vrtovca z blokom, je bila prednost domače vrste že 7 točk. Kranjčani so prednost držali z dobrim sprejemom in raznovrstno igro v napadu, ki jo je kreiral Aleš Kök. Kranjčanom je v zaključku nekoliko popustila zbranost na sprejemu, zato je Aleš Centa vzel odmor. Tilen Križanič je potem še dvakrat ustavil Miha Malija z blokom, tako da je Primorcem še enkrat posvetil žarek upanja, a tudi hitro ugasnil, saj so Kranjčani dobili tudi ta niz, tekmo in s tem svojo prvo uvrstitev na finalni turnir sploh v novejši zgodovini kluba.

Braslovče : GOKOP Fram 0 : 2 (-22, -14)

Sodnika: Kern (Kranj), Markelj (Bled)

Braslovče: Šoštarič, Šolinc 10, Skok, Strahovnik 2, Volovlek 1, Strojanšek, Hribernik 3, Marovt 1, Sternad.

GOKOP Fram: J. Mulec 4, Kirbiš 4, Čopi, N. Mulec, P. Mejal 2, Vidovič, Leva 7, Ekart(L) Vidovič Reich (L), Herman , Berglez, Golavšek 11, M. Mejal 6.

V tekmi za biti ali ne biti, kjer samo zmaga še pomeni nastop v malem finalu in boj za drugo vstopnico na finalni turnir, so Framčani precej bolj začeli, si priigrali visoko prednost (8:14), nato pa so Braslovče pokazale, da niso zastonj prišle v polfinale. Prednost so znižali najprej na 3 točke zaostanka, po odmoru Frama pa s potrpežljivo igro na le točko zaostanka. V končnici so bili Framčani na začetku bolj zbrani, čeprav jim je Grega Šolinc povzročal kar precej težav v obrambi in je prednost 3 točk spet skopnela na eno samo točko, a v zaključku so bili spet ravno toliko boljši, da so minimalno prednost zadržali in si priigrali vodstvo v nizih.

V drugem nizu GOKOP Fram ni dopustil nobenega presenečenja več, saj Braslovče niso nudile več pravega odpora. Framčani so si tako priigrali priložnost, da z morebitnim uspehom proti GO Volleyu v zadnji tekmi turnirja še ujamejo finalni nastop.

 

GO Volley : GOKOP Fram 2 : 0 (21, 21)

Sodnika Slavec (Kranj, Kern (Kranj)

GO Volley: Vrtovec 10, Kavčič 1, Kordež, Krašna , Maraž (L), Godnič , Konjedic 2, Marc 5, Gregorič, Križanič 7, Faganel, Gašparin (L).

GOKOP Fram: J. Mulec 6, Kirbiš , Čopi 3, N. Mulec, P. Mejal , Vidovič, Leva 1, Ekart(L) Vidovič Reich (L), Herman 5, Berglez 1, Golavšek 8, M. Mejal .

Zadnja tekma turnirja je odločala o zadnjem potniku na finalni turnir. Statistika na dosedanjih turnirjih je govorila v prid ekipe, ki je prvo medsebojno tekmo izgubila. Začetek tekme je tovrstno statistiko postavljal na laž, saj so igralci GO Volleya s precej boljšo igro povedli 6:2. Framčani so napravili še nekaj zaporednih napak, Tilen Križanič je dosegel točko z blokom in izid je bil visokih 12:5. V nadaljevanju so se Framčani zbrali, razlika ni več naraščala tako skokovito, zaostanka pa GOKOP Fram ni uspel kaj prida zmanjšati vse do končnice, ko se je primorski stroj ustavil in Štajerci so se približali na 3 točke zaostanka. Samo Miklavc je začutil, da ekipa potrebuje nekaj oddiha, zato je vzel pol minute odmora. Odmor je uspel, saj so igralci GO Volleya ohranili prednost in niz tudi dobili.

V drugem nizu se je razvnel ogorčen boj za točke. GO Volley je sicer uspel povesti za 2, a so Framčani z blokom hitro izničili zaostanek. Framu je uspel pobeg na 13:16, a so Primorci izkoristili nekaj zmede v nasprotnikovih vrstah in prišli do ponovnega vodstva 19:17. Serijo GO Volleya je prekinil šele trener GOKOP Frama s pol minute odmora za svoje varovance. Štajerci so ponovno približali na 22:21, a sta Tilen Križanič in Matic Vrtovec zagotovila zmago GO Volleyu.