Polovica “zelene” naloge uspešno opravljena

Picture PreviewKranj, 26. februarja. Odbojkarji Astec Triglava so zabeležili nove tri točke z zmago proti Mariboru 3:0 (23, 23, 19). To je bila prva zmaga z najvišjim izidom v zeleni skupini in hkrati peta zaporedna. Kranjčani so tako opravili polovico naloge v zeleni skupini. Prva dva niza sta se končala tesno, a to predvsem po zaslugi domače vrste, ki je obakrat po precejšnji prednosti v končnici izrazito popustila in dovolila gostom, da so se približali. Kakorkoli, zmagi se ne gleda preveč v zobe, saj čaka Kranjčane še pet tekem za potrjevanje prvega mesta v zeleni skupini in dvig forme pred začetkom končnice.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Lihteneker (Topolšica) in Skok (Rečica ob Savinji).

Astec Triglav: Šildenfeld 9, Čulibrk 1, Bilandžić 11, Ambrožič, Antonić 4, Rop 14, Bežek (L), Potočnik, Kristan 5, Štembergar Zupan 10, Berčič(L), Satler. Trener: dr. Tine Sattler.

Maribor: Senekovič 8, Mlakar 5, Srpak 4, Mikl, Vrabl 8, M. Škundrič, P. Škundrič(L), Abraham 3, Mihajlovič 17, Dukarič.

STATISTIČNI PODATKI

Mariborčani so v Kranj pripotovali brez trenerja Boškovića in napadalca Stevovića. Pri Kranjčanih pa se je prvič predstavil domači publiki nova okrepitev bivši reprezentant Slovenije podajalec Rok Satler.

Začetek tekme je bil izenačen z rahlo pobudo domačih, ki so igrali zelo raznovrstno v napadu. Pobudo so realizirali tudi rezultatsko, saj so ob prvem tehničnem odmoru povedli z 8:6.  Po odmoru so Kranjčani napravili dve zaporedni napaki in omogočili Mariborčanom izenačenje. Po nekaj odločnejših začetnih udarcih Saša Ropa so igro spet vodili domači in pri 12:9 so gostje vzeli prve pol minute odmora.  To ni kaj prida pomagalo, saj  je Rop še naprej uspešno serviral in zagotovil vodstvo ob drugem tehničnem odmoru 16:11. Nekoliko bolj ležerna igra domače vrste v obrambi pa je goste približala na 17:14. Z blokom Bilandžića so Kranjčani povedli z 21:17, gostje so vzeli drugi odmor, ki pa je bil tokrat uspešen, saj so gostje Kranjčane ujeli na 23. točki, potem ko je spet sledila serija slabih napadov domačih. V prekinitev je bil sedaj prisiljen  domači trener Tine Sattler. Niz je v korist Astec Triglava zaključil z asom kapetan Sašo Rop.

Sašo je odlično tudi odprl drugi niz, saj je s serijo začetnih udarcev domače popeljal v vodstvo s 3:0. Mariborčani so dokaj slabo izvajali začetne udarce, tako da Kranjčanom ni bilo težko držati prednosti, Bojan Kristan pa je prav s tem elementom prednost Astec Triglava povečal na 8:3. Paket napak domačih po odmoru je goste spet vrnil v igro na zaostanek dveh točk. Kranjčani so nato nekoliko strnili obrambne vrste in si s protinapadi spet priigrali prednost 13:8. Pri tem izidu so gostje vzeli svoj prvi odmor, ki stvari na igrišču ni spremenil. Do drugega tehničnega odmora je Astec Triglav povečal vodstvo na 6 točk. Tudi tehnični odmor Kranjčanov ni ustavil. S solidno igro v obrambi so držali prednost tudi po zaslugi Daria Šildenfelda, ki je z lepim napadom in asom goste prisilil v drugi odmor pri izidu 21:13. Tine Sattler je nato napravil nekaj menjav, kar je bila voda na mlin gostov, ki so izid znižali na 22:20 in kasneje še na 23:22. Kranjčani prve zaključne žoge niso izkoristili, so pa drugo in tudi drugi niz dobili tesno s 25:23.

V 3. nizu so Kranjčani zopet dobro začeli, izvrstno blokirali in posledica je bila vodstvo 6:3.  Nekaj dobrih začetnih udarcev gostov pa je pomenilo znižanje izida ob prvem tehničnem odmoru na 8:6. Domačim je velike preglavice v napadu povzročal Matej Mihajlovič in goste držal v igri. Bolje je začel funkcionirati tudi Mariborski blok in pri 11 je bil izid spet poravnan. Sledila je ofenzivnejša igra Kranjčanov z nekaj lepimi potezami v obrambi in do drugega tehničnega odmora so spet vodili s 16:12. Pri 19:14 so si gostje privoščili pol minute predaha, da bi prekinili pobudo domačih, a jim ni uspelo, tako da so pri 21:15 poizkusili še z drugim odmorom. Po zgledu prvih dveh nizov so tudi tokrat Kranjčani na koncu začeli popuščati, Mariborčani so se približali na 22:18. Tine Sattler je takoj vzel odmor, ki je preobrnil tok dogodkov in Astec Triglav je tokrat zanesljivo s 25:19 dobil zadnji niz na tekmi.