Premagali še Salonit Anhovo – v sredo v Kanalu odločitev

Salonit_2T_01Kranj, 1. aprila. Astec Triglav je v drugi tekmi za 3. mesto premagal Salonit Anhovo s 3:1(-21, 26, 22, 22) in si na ta način priboril še tretjo odločilno tekmo v Kanalu. Tako zdaj razen ACH Volleya ni ekipe v letošnji 1.DOL, ki je Kranjčani ne bi premagali. Triglavani, ki so pridobili tudi novega generalnega pokrovitelja, bodo prihodnjo sezono zanesljivo igrali v enem od evropskih pokalov in se že dogovarjajo z znanimi imeni iz bližnje soseščine, ki bodo v prihodnji sezoni nastopili za ekipo kranjskega prvoligaša.

Športna dvorana Planina. 400 gledalcev. Sodnika:  Skudnik (Mežica), Perčič (Kamnik)

Astec Triglav: Lužovec 1, Šmitran 9, Pokeršnik 29, Hafner, Jan, Rop 13, Bežek(L), Potočnik, Štembergar Zupan 3, Perhaj 4, Rezar 16. Trener: dr. Tine Sattler

Salonit Anhovo: Česnik, Koncilja 10, Lazar, J. Kovačič 7, Bektaševič, A. Kovačič (L), Pirih, Paliska 13, Mijatovič 11, Bregant 17, Krivec 2. Trener: Andrej Urnaut.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Že samo ogrevanje je obetalo zanimivo zadnjo tekmo v dvorani na Planini v tej sezoni, med drugim tudi zaradi nepričakovane spremembe v gostujoči postavi. Brata Kovačič sta namreč zamenjala vlogi-tako je Andrej nastopil kot libero, mlajši Jani pa kot sprejemalec. Začetek tekme pa gledalcev ni razočaral. Videli smo veliko požrtvovalnosti in trenutke, v katerih je pol igralcev ležalo na tleh, Triglavani pa so si z boljšim serviranjem priigrali prednost 8:4. Gostje so se po nekaj minutah pobrali in se s servisom ter dvema blokoma približali na 12:10. Z boljšim sprejemom so Kanalci lahko več napadali prek sredine, nov blok pa jim je še dodatno pomagal k točki zaostanka pri 16:15. Za tem so pobudo zopet prevzeli domači. S servisom Šmitrana in Pokeršnikovim blokom so pobegnili na 18:15, a kaj kmalu so jih gostje ujeli. Ko je Paliska dosegel dve zaporedni točki na servisu in povedel svojo ekipo do vodstva 21:19, je Sattler moral vzeti time out. Salonit je tudi po njem igral zelo razpoloženo, domači Triglav pa je z nepotrebnimi napakami zapravil set z 21:25.

Nov set je ekipa Salonita iz Anhovega nadaljevala z enako igro. Kraljevali so v bloku in obrambi in povedli s 5:2. Ker pa se tudi v tako izkušeni ekipi kdaj ne  ve, kdo naj prevzame podajo, so Triglavani na peti točki izenačili. V nadaljevanju sta bili ekipi izenačeni v vseh elementih. Še vedno so  v napadu prevladovali srednji blokerji in še vedno so se pojavljale napake na obeh straneh. Na strani Salonita so napravili napako preveč, prejeli blok in Triglav je povedel s 14:12. Prednost domačih se je obdržala vse do končnice, ko je Salonit po bloku in servisu izenačil na 19:19. V napeti končnici so gostje že vodili s točko prednosti, ko je za enako prednost domačih poskrbel Lužovec na servisu. Pri rezultatu 24:24 je Mijatovič blokiral Rezarja in prinesel svoji ekipi prvo zaključno žogo. Set pa še zdaleč ni bil končan. Zmago v drugem nizu so si priigrali Kranjčani šele šest točk kasneje, ko so končno zaustavili najboljšega napadalca gostov, Danijela Konciljo, nato pa še kapetana Janija Kovačiča. Končni rezultat je bil 28:26 v korist domačih.

V tretjem nizu so zopet bolje začeli gostje. Razigrana Bregant in Paliska sta kranjsko polje obstreljevala z velikih višin in tako prinesla svoji ekipi tri točke prednosti. Po tretjem bloku Koncilje je Salonit povedel s 14:10, na kar je Sattler odgovoril z odmorom. Gostje so igrali suvereno in držali vodstvo dokler ni na servisu zapretil Dalibor Šmitran. Kanalci so imeli najprej nekaj težav v napadu, nato pa še z živci. Po Mijatovičevem kartonu je Triglav povedel z 18:17. Razburljivo nadaljevanje je prineslo mnoge močne napade, atraktivne obrambe in rezultat 20:20. Napeta končnica se je obrnila v smer domačih ponovno po odličnih servisih Lužovca, predvsem pa zaradi neustavljivih napadov Danijela Pokeršnika. Set se je končal z rezultatom 25:22.

Četrti set pa je prinesel nov preobrat. Gostje so zaigrali agresivno in povozili domače v vseh elementih igre. Povedli so s kar 10:4. V napadu se je razigral Paliska, Mijatovič pa je nizal blok za blokom. Prednost so tako do drugega tehničnega odmora povečali na 16:9. Prišle pa so tudi minute kranjskih blokerjev. Šmitran na servisu in Rezar na bloku sta dvignila domačo ekipo in povzročila delni izid 7:0. Salonit je najprej serijo prekinil, nato pa dosegel še dve točki na svoj servis. V končnico so vstopili s prednostjo dveh točk (20:18). Rezultat je s servisom Rezar izenačil na dvajseti točki, po nekaj zmede na strani gostov, pa so domači celo povedli. Preobrat je nadaljeval Lužovec z blokom, set in tekmo pa je zaključil Koncilja z napako v napadu. Končni rezultat je bil 25:22 in 3:1 za domači Triglav.