Presenečenje prvenstva v Kranju

Thumbnail PreviewKranj, 12. novembra. V soboto, 13. novembra, ob 18. uri, bodo v ŠD Planina nasproti domači ekipi stali presenetljivo tretjeuvrščeni na prvenstveni lestvici – igralci Gokop Frama. Ekipa Frama, še lani drugoligaš, je letos nanizala 5 lepih zmag in si na ta način priborila odlično pozicijo in se celo vmešala med kandidate za nastop v modri skupini v drugem delu državnega prvenstva. Tekma bi se sicer morala odigrati v dvorani v Račah, vendar sta se ekipi zaradi zasedenosti le-te dogovorili za zamenjavo domačina. Tako bodo Kranjčani v drugi polovici prvega dela prvenstva kar šestkrat gostovali.
Ekipa iz Frama je prikazala zavidljivo raven igre v dosedanjem poteku prvenstva, kljub temu, da je sestavljena večinoma iz mladih igralcev, od tega kar nekaj mladinskih reprezentantov. Trenerju Čopiju je očitno uspelo poiskati pravo formulo, da mladi igrajo konstantno in da se je v to posadko tudi odlično vklopil podajalec Marko Bojinović, ki je svoje prve prvoligaške sezone odigral prav v Kranju pod vodstvom trenerja Marka Brumna.

Kranjčani so v sredo v pokalni tekmi pokazali na trenutke odlično igro, na trenutke pa so delali začetniške napake, tako da bo za trenerja Sattlerja kar težka naloga, da v nekaj dneh spravi ekipo nazaj na prave tirnice. Toda kot so Triglavani že nekajkrat pokazali, igrajo najbolje prav v najpomembnejših tekmah, tako da v to verjamemo tudi tokrat, čeprav bodo nastopili brez še vedno poškodovanega Šildenfelda.