Proti Črnučam za formo pred končnico

Hiša na kolesih Triglav si je že z zmago proti Fužinarju zagotovila končno peto mesto na lestvici Sportklub 1.A DOL in s tem četrtfinale proti četrtouvrščeni Panviti Pomgrad. Prva tekma četrtfinala bo v soboto, 25.3., v Murski Soboti, druga v sredo, 29.3., v Kranju, morebitna tretja tekma pa zopet v Prekmurju v soboto, 1.4.

Pred začetkom končnice pa Triglavane čaka še zadnja tekma rednega dela v gosteh proti Črnučam. Črnuče se trenutno nahajajo na zadnjem mestu lestvice, vendar lahko s pomočjo zmage v zadnjem krogu prehitijo Fužinar. Na obeh letošnjih medsebojnih obračunih sta Hiša na kolesih Triglav in Črnuče igrala pet nizov, obakrat pa so slavili Kranjčani.

Kranjski podajalec Aljoša Šikanić je pred sobotno tekmo dejal: “Jutri nas čaka še zadnja tekma v rednem delu tekmovanja. Po sobotni zmagi proti Fužinarju smo si zagotovili 5. mesto na lestvici, zato gremo v jutrišnjo tekmo sproščeno. Zavedamo se, da bodo fantje iz Črnuč igrali borbeno, saj jim ta tekma pomeni veliko. Kljub temu smo maksimalno pripravljeni in fokusirani, da odigramo zadnjo tekmo na najvišjem nivoju in v četrtfinale vstopimo s samozavestjo in dobro igro. V Črnučah pričakujemo polne tribune in borbo za vsako točko.”