Prva moška ekipa je sestavljena

Prva moška ekipa OK Triglav Kranj se je po uspešni sezoni 2022/23, v kateri so osvojili 4. mesto na državnem prvenstvu, močno okrepila. V novo sezono se podajajo z večjimi apetiti in višjimi cilji, po dolgih letih pa bodo nastopili tudi evropskem tekmovanju. Vse to, po besedah trenerja Saša Ropa, podpira nov nabor igralcev, ki je eden najmočnejših zadnjih let. Ne samo, da je nadaljevanje potrdil najboljši scorer zadnje sezone Sportklub 1A. DOL in prvi korektor črnogorske reprezentance na evropskem prvenstvu Đorđe Jovović, ampak se ekipi pridružujejo tudi črnogorski sprejemalec Nemanja Peruničić, makedonski bloker Hristijan Andovski, korektor slovenskih mladinskih reprezentanc Jan Karl Jančič in prvi libero slovenske reprezentance U17 Nejc Zalokar!

Nemanja Peruničić je mlad črnogorski talent, star 22 let, visok 202 cm, njegova dosežna višina v napadu pa je kar 350 cm! Trener Sašo Rop pravi, da gre za sprejemalca izrednih fizičnih sposobnosti, ki v svojih dveh sezonah v Sloveniji (pri ACH Volley in Merkur Maribor) še ni dobil prave priložnosti in je izredno željan dokazovanja svojega potenciala. Gre za izredno močno okrepitev sprejemalskih vrst Triglava in jasen znak kluba, da letos cilja visoko.

Hristijan Andovski je 19-letni bloker iz Severne Makedonije, visok 197 cm, njegova dosežna višina v napadu pa je 330 cm. V svoji karieri do zdaj je igral za makedonski klub Borec Titov Veles, bil pa je tudi na širšem spisku makedonske reprezentance. Prihaja na študij informatike v Ljubljano, obenem pa bi rad nadaljeval svojo odbojkarsko pot. Ob odhodu Gala Ibrišimovića iz naše ekipe smo v perspektivnem Hristijanu videli priložnost in se dogovorili za sodelovanje.

Jan Karl Jančič, 20-letni in 193 cm visoki korektor iz Črnuč ima dosežno višino v napadu 340 cm. V svoji karieri do zdaj je igral za OK Črnuče, bil pa je tudi član vseh mlajših reprezentanc od U16 naprej. Po besedah vodstva OK Triglav Kranj gre za perspektivnega igralca z izredno energijo na igrišču in velikim potencialom za doprinos k naši ekipi.

Verjetno najmlajši igralec v letošnji prvi ligi bo libero Nejc Zalokar. Nejc je ravnokar dopolnil 16 let in je prvi libero slovenske reprezentance do 17 let. K nam prihaja iz ekipe Ljubljana Volley, s katero je lani osvojil 2. mesto v kadetski konkurenci, v svoji zbirki pa ima tudi medalje iz državnih prvenstev v odbojki na mivki.

Sprejemalci
Miha Mali
Maj Nanut
Nemanja Peruničić (MNE)

Korektorja
Đorđe Jovović
Jan Karl Jančič

Blokerji
Uroš Tučen
Amadej Snedec
Hristijan Andovski (MKD)

Libera
Matic Fajfar
Nejc Zalokar

Podajalca
Aljoša Šikanič
Adi Adžović