Prvi poraz Astec Triglava

Thumbnail PreviewKranj, 9. oktobra. Calcit Volleyball je dobil prvi obračun s Kranjčani v novi sezoni. Izid 1:3 (20, -23, -23, 13) ne pove vsega, kar se je dogajalo na igrišču, saj se bodo Kranjčani najbrž še nekaj časa spominjali dogodkov v končnici drugega niza, saj bi se tekma v nadaljevanju lahko odvijala tudi drugače. Vsekakor  pa je treba priznati, da so bili gostujoči odbojkarji boljši nasprotnik, saj so znali izkoristiti svoje priložnosti. Kamničani so bili občutno uspešnejši v bloku (13:7) ter naredili precej manj napak (29:39), čeprav so si Kranjčani to razliko v veliki meri nakopali na račun zadnjega četrtega niza, ki ga bodo tudi navijači skušali čim prej pozabiti.

Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Stegnar (Novo mesto), Novak (Dvor).
Astec Triglav: Šildenfeld 1, Čulibrk 1, Bilandžić 8, Ambrožič, Antonić 2, Rop 17, Bežek (L), Potočnik 3, Kristan 14, Štembergar Zupan 9, Berčič(L). Trener: dr. Tine Sattler.

Calcit Volleyball: Hribar(L), Sušec 13, Mićić, Kvas, Šmitran 12, Planinc 13, Polančec(L), Pokeršnik 8, Ropret 2, Novljan 3, Pucelj 3, Dusharme 2. Trener: dr. Bogdan Kotnik

Domači so začeli odlično in hitro povedli s 4:0 – sledil je odmor Kotnika  in gostje so nekoliko ublažili visoko vodstvo, ki pa je bilo ob prvem t.o. še vedno 8:4. Kranjčani so se dobro borili v obrambi in tudi po odmoru nadaljevali z enakim ritmom.  Prednost štirih točk so držali vse dokler ni na servis prišel Pokeršnik, ki je z asom izid znižal na 3 točke zaostanka. Nekaj kasneje je še ne as dosegel Šmitran in Kamničani so se približali na dve točki zaostanka. Po zgrešenem servisu Planinca so šli domači na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:13. Po odmoru je z asom prednost povišal Rop, ki je tudi z drugim servisom goste spravil v težave in pri 18:13 za Astec Triglav je Kotnik vzel še drugi odmor. Domači pa niso popuščali, še naprej so igrali zelo motivirano in angažirano in v končnico so prišli s prednostjo 21:15. Gostujoči odbojkarji so nato strnili obrambo in z dvema blokoma in drugim asom Šmitrana prišli na zaostanek treh točk 22:19. Tine Sattler je vzel odmor za svojo ekipo, Triglavani so se spet zbrali in Sašo Rop je priboril prvo zaključno žogo v prvem nizu, ki so jo Kranjčani tudi takoj izkoristili.

Drugi niz je z drugim asom odprl domači kapetan Sašo Rop. Z dobrim začetnim udarcem so Kranjčani pridno nabirali prednost in po lepi akciji Ropa povedli s 7:3. Kamničani so tudi na prvem tehničnem odmoru zaostajali za 4 točke, ko je za Kranjčane zaključil Potočnik. Po odmoru je Calcit znižal izid na 2 točki zaostanka, potem ko je dobro serviral Sušec. Na drugi strani pa mu je takoj s polno mero vrnil Štembergar Zupan, ki je z asom povedel domače v vodstvo 10:6 in sledil je odmor Calcita Volleyballa. Planinc je vodstvo domačih sicer  znižal na 10:9, a je Rop mimo trojnega bloka spet povišal na 2 točki prednosti. Gostje so z blokom Kristanu prišli do izenačenja 12:12 prvič na tekmi. Po lepi potezi Planinca pa je bil Calcit prvič tudi v vodstvu 14:15. S točko prednosti so šli na drugi tehnični odmor gostujoči odbojkarji. Po bloku Sušcu so bili v vodstvu spet domači. Bilandžič je nizal točke na sredini, dodal je še as in Astec Triglav je povedel v končnici z 21:19. Takoj je sledil time-out Kotnika. Gostje so še enkrat ustavili Kristana in izid ponovno poravnali, po napaki domačega napada pa povedli za točko 21:22. Zdaj je pol minute predaha zahteval Tine Sattler. Triglavani so izid poravnali na 22, ko se je že zdelo, da izgubljajo ta niz in nato še povedli s 23:22. Do prve zaključne žoge pa so kljub temu prišli gostje, ko so s četrtim blokom v drugem nizu ustavili kranjski napad in prvo priložnost so tudi izkoristili ter izid poravnali na 1:1.

V tretjem nizu je sledil podoben začetek Kranjčanov kot na začetku tekme. Povedli so s 3:0. Za asom Ropreta so gostje ujeli priključek in po napaki Kranjčanov izid poravnali pri tretji točki. Kamničani so še naprej zelo dobro ustavljali domače napadalce z blokom, kar jih je pripeljalo do prvega “udobnejšega” vodstva s 5:7. Tudi na prvi tehnični odmor so šli Kamničani s prednostjo 6:8. Štembergar Zupana je zamenjal Šildenfeld, ki je uspel izid poravnati pri osmi točki. Dva slaba sprejema začetnega udarca Triglavanov pa sta pomenila vodstvo Calcita z 8:11. Sledil je prvi odmor domače ekipe. Po odmoru so Kranjčani zaigrali kot prerojeni in spet prišli do vodstva z 12:11. Ekipi sta se do tehničnega odmora menjavali v vodstvu, s prednostjo pa so šli na odmor gostje. Po odmoru je sledil šesti blok domačih, ki so za kratko spet prišli v vodstvo. Calcit pa je z dobro obrambo, kjer je prednjačil libero Hribar, spet obrnil potek srečanja v svojo korist. Kranjčani so jim bili vseskozi za petami, a so gostje zanesljivo držali prednost 1-2 točk. Pri 22:24 za goste je domači trener Sattler vzel še druge pol minute odmora. Po napaki Ropreta na servisu je pri izidu 23:24 odmor vzel Kotnik. Zaključno žogo so gostje po odmoru izkoristili in povedli v nizih z 1:2.

Četrti niz so bolje začeli gostje – povedli so z 1:4. Kranjčani so napravili še nekaj napak in gostje so ušli na 2:6. Sattler je reagiral s pol minute odmora, kar pa ni pomagalo, saj so dve točki osvojili le gostje in ob prvem tehničnem odmoru je bil izid visokih 2:8 za goste iz Kamnika. Koncentracija pri domačih je precej popustila, saj so gostje nizali točko za točko, tako da je pri izidu 3:11 Sattler vzel še drugi odmor. Situacija na igrišču se ni kaj prida spremenila tudi po tem odmoru. Kranjčani so preveč grešili tudi na začetnem udarcu, da bi lahko še prišli nazaj v igro. Pri drugem t.o. je bil izid 6:16 za goste. Domačim res ni uspevalo nič več, tako da Kamničanom, ki so bili tokrat boljši nasprotnik, ni bilo težko tekme pripeljati do konca.