Prvič zmagali v Balonu

Duol4Kranj, 12. marca. Odbojkarji Astec Triglava so v tekmi 8. kroga zelene skupine 1. DOL Radenska Classic premagali ekipo Duola s 3:2 (19, 16, -21, – 22, 8). Kranjčani so tako premagali “urok” dvorane na Brezovici, saj tu še niso zmagali, odkar igra Duol v Balonu. Tekma, ki je na trenutke postregla s kvalitetno in atraktivno odbojko, je imela pravzaprav po hokejsko tri tretjine. V prvem delu, t.j. v prvem in drugem nizu so dominirali gostje iz Kranja, uspevalo jim je praktično vse, morda so malo preveč grešili edino pri začetnih udarcih. Nato je sledil padec v tretjem nizu, kar so domači izkoristili. Zanesljivo so dobili tretji niz in držali pobudo vse do sredine četrtega niza, ko so si tudi že nabrali tolikšno prednost, da je Triglavani niso več zmogli ujeti. V drugem delu četrtega niza so se Kranjčani s precej boljšo igro uspeli “ogreti” za zadnji peti niz, ki so ga s prodornimi servisi kapetana Ropa in dobro obrambo tudi zanesljivo dobili.
Balon Duol, gledalcev 30, sodnika: Mačus (Nova Gorica) in Novak (Dvor). 

Duol:
Stravnik, Novljan 9, Ogrizek 18, Perhaj 3, Palma, Pokeršnik 16, Štern 10, Erbežnik 2, Bahč 9, Ogrizek. 

Astec Triglav:
Šildenfeld 1, Čulibrk 12, Bilandžić 15, Ambrožič, Antonič 4, Rop 19, Bežek, Potočnik, Kristan 21, Štembergar 8, Berčič, Satler.

STATISTIČNI PODATKI

Duol1Odbojkarji Asteca Triglava so še enkrat več odigrali pet nizov, za razliko od prejšnjega kroga, ko so doma z 2:3 izgubili proti Gokopu, so tokrat z istim izidom na Brezovici ugnali Duol. Čeprav po dveh nizih ni kazalo, da bodo morali Kranjčani trepetati za zmago, je v nadaljevanju Duol začel igrati bolje, Astec pa je popustil. Posledica tega je bil “tie break”, v katerem pa je vendarle zmagala boljša ekipa, predvsem po zaslugi kapetana Saše Ropa.

Duol2V prvem nizu domačih na terenu praktično ni bilo, na drugi strani pa so bili gosti zelo razpoloženi. Čeprav so grešili pri servisih, so že pri prvem tehničnem odmoru vodili z 8:4, ob drugem s 16:8, vprašanja, kdo bo prišel do vodstva, ni bilo. Na začetku drugega niza je bilo videti, da bodo domači vzpostavili ravnotežje, a njihov upor je bil kratek. Po vodstvu s 6:5 so dovolili, da so gostje ob drugem tehničnem odmoru vodili že s 16:11, nekaj trenutkov pozneje pa tudi s 23:15.

Duol3A po tem so se domači vendarle prebudili, tako da je bila igra enakovredna. Prvo občutnejšo prednost si je Duol priigral pri izidu 14:10, toda to ni zadostovalo za mirno končnico. Kranjčani so se približali na 20:21, toda v zaključku so bili domači dovolj zbrani, da so izid znižali na 1:2. Že začetek četrtega niza je napovedoval, da bodo maloštevilni gledalci spremljali tudi petega. Ljubljančani so povedli z 8:3 in z 12:5, tekmeci so jih nato začeli loviti, toda ulovili jih niso.

Duol5Tako je odločal skrajšani niz, v katerem je bil izid nazadnje izenačen pri 7:7, nato pa je Rop z močnimi servisi poskrbel za pet zaporednih točk Asteca in za končno zmago.

(povzeto po STA)