Prvoligaši že v dvorani

Odbojkarji Triglava so se pod vodstvom Saša Ropa včeraj ponovno zbrali v športni dvorani Planina in opravili uvodni trening v pripravljalnem obdobju pred prihajajočo dvoransko sezono. Ta bo za odbojkarje Triglava zgodovinska, saj bo klub prvič nastopil v srednjeevropski ligi MEVZA – nazadnje je Triglav v evropskem prostoru nastopil na pokalu Challenge v sezoni 2009/2010 in tedaj odigral le 2 tekmi prvega kroga, tokrat pa fante čaka veliko več dela, saj bodo nastopili na petih turnirjih proti 10 nasprotnikom iz srednjeevropskih držav.

Največ sprememb od lanske sezone bo v sprejemalski posadki – Matej Kök bo svojo kariero nadaljeval v Bedzinu na Poljskem, v ekipi ne bo več tudi Jana Planinca, kranjski ekipi pa se bo pridružil mladi Črtomir Bošnjak, ki je lani igral za Brezovico. Iz Žirovnice se obogatena z igralskimi izkušnjami v domači klub vračata sprejemalec Gal Timotej Kos in srednji bloker Jan Maček, seznam ostalih članov ekipe pa ostaja enak.

Pripravljalno obdobje bo po besedah trenerja Saša Ropa tokrat krajše in bolj intenzivno kot lani, saj bo prvi MEVZA turnir na sporedu že zadnji teden septembra in to za Kranjčane prav v domači dvorani. Do tedaj je v načrtih kot običajno še venec pripravljalnih tekem in turnirjev, med drugim tudi tradicionalni septembrski mednarodni turnir za pokal Kranja.

Triglav Kranj 2017/2018:
– sprejemalci: Žiga Lužovec, Miha Mali, Miha Bežek, Črtomir Bošnjak, Gal Timotej Kos
– srednji blokerji: Rok Rezar, Jure Jenko, Uroš Tučen, Jan Maček
– podajalca: Aleš Kök, Žan Beravs
– korektor: Janko Bregant
– libero: Urban Toman