QLANDIA BEACH CHALLENGE 2015 tudi z ERIKO FABJAN in JASMINOM ČUTURIČEM

dp 2014 14 20140727 1772888614Za Dogodek »Qlandia Beach Challenge 2015« je po zaslugi marljivih organizatorjev vse pripravljeno in  se danes v Kranju in v Preddvoru začenja zares. V Preddvoru potekajo kvalifikacije za glavni turnir »Vzajemna državnega prvenstva v odbojki na mivki 2015«, v Kranju pa bo popoldne tradicionalni rekreativni turnir trojk. Prizorišče pred MO Kranj je že dobilo svojo končno podobo, kar je bil za organizatorje pri tako visokih zunanjih temperaturah še poseben  izziv, a tudi te ovire so kranjski odbojkarski delavci  premagali in oblikovali igrišče in spremljajoče objekte tako, da bo prvenstvo lahko potekalo vsaj na takšnem nivoju kot vsa dosedanja.

Oglejte si video spot !!!

 

 

sponzorji vsi

Tudi po tekmovalni plati glede udeležba na glavnem turnirju se bodo do poznega popoldneva rešile vse neznanke. Sicer je na prvenstvo prijavljeno  rekordno število ekip v moški konkurenci in sicer 32 moških dvojic, pri dekletih je zanimanje sicer nekoliko manjše, saj se je prijavilo 17 ženskih parov, je pa zato konkurenca toliko bolj izenačena.Kvalifikacije za glavni turnir so fantje začeli že ob 8:30. V konkurenci bo 24 parov za 4 mesta na glavnem turnirju, 9 parov deklet pa bo s tekmovanjem pričelo nekoliko kasneje ravno tako za 4 prosta mesta na glavnem turnirju.

Pari so se glede na lansko sezono sicer nekoliko premešali in tako je težje govoriti o favoriziranih dvojicah. Kljub temu pa bi  lahko izpostavili nekaj imen. V dobri formi, ki sta jo dokazala pretekli vikend, sta zmagovalca letošnjega Mokronoga Roka Žlajpaha in Grego Erpiča, tradicionalno bosta neugodna Leo Mohorič in Klemen Ponikvar, ki že vrsto let igrata skupaj in se vsakič uvrščata visoko. Ne smemo pa pozabiti na nekatere od parov, ki so dobili posebna povabila. Jure Bedrač (lani je osvojil državni naslov skupaj z Danijelom Pokeršnikom) bo nastopil tokrat v paru z legendo odbojke na mivki Jasminom Čuturičem. Jasmin bo s svojo izkušenostjo in karizmo v paru z Juretom visoka ovira za marsikoga, polega tega pa tudi velik magnet za gledalce, ki bodo po daljšem času spet videli na delu tega odličnega odbojkarja. Pomembno vlogo bosta brez dvoma igrala tudi Nejc Zemljak in Jernej Potočnik, ki sta oba nekdanja prvaka in bosta tudi s svojimi izkušnjami neugodna tekmece za vse ostale udeležence željne državnega naslova.

Pri dekletih se med papirnate favoritinje uvrščajo dvojice Handanovič-Turk (zmagovalki Mokronoga), N.Lovšin-Jančar (najboljši v kategorijij U-21) in T.Lovšin-Gorišek (vodilni na SLO lestvici). Seveda je potrebno izpostaviti tudi Eriko Fabjan in Moniko Potokar, ki sta prejeli posebno povabilo krovne organizacije in ki bosta s svojo izkušenostjo med tistimi dekleti, ki bodo ciljala na najvišja mesta. Enako velja tudi za dvojici Sakovič-Fekonja in Skarlovnik-Pešič, ki sta tudi prišli na prvenstvo s povabilom OZS.

Konkurenca bo tako res izjemno močna in obetajo se nam razburljivi boji na vročem pesku v Preddvoru in Kranju.

Da je Kranj v teh dneh že povsem odbojkarsko obarvan, se lahko prepričate tudi v naslednjem video spotu, ki sta ga pomagala ustvariti domača odbojkarica Špela Lužovec in koordinator slovenske odbojke na mivki Nejc Zemljak v produkciji produkcijske hiše Tele-Ho.

Tele-Ho bo vse tekme z glavnega prizorišča spremljal neposredno v HD tehniki.

Sponzorji in organizatorji so pripravili zanimive nagradne igre in spremljevalni program. Vzajemna bo z nami že tretje leto in bo tudi tokrat prispevala nagradne igre in druga presenečenja za najmlajše, za mlade in malo starejše pa tudi Qlandia načrtuje srečelov s prvo nagrado izletom v Gardaland.

Kranfest ponuja tudi drugo zabavo in sprostitev, ne le odbojko na mivki. V letošnjem glasbenem programu bodo na sosednjem Slovenskem trgu nastopili:

QLANDIA BEACH CHALLENGE 2015 PROGRAM